top of page

Відбулася презентація книги «Охтирка і пивзавод. 100 років разом»


В Охтирці презентували нову книгу про місцевий пивоварний завод. Ілюстроване багатьма яскравими світлинами видання «Охтирка та пивзавод. 100 років разом», що побачило світ у «Видавничому будинку «Еллада», стало вже п’ятою книгою про підприємство.

Ініціювали видання голова правління ПАТ «Охтирський пивоварний завод» Костянтин Журавльов та директор з економіки Рімма Мироненко. До колективу авторів, очолюваного Ріммою Файзрахманівною, увійшли Наталія Заїкіна, Віктор Циганков, Інна Бондар.

Виступаючи на презентації книги, Рімма Мироненко відзначила, що у наступному році виповниться 20 років, як Охтирський пивзавод вступив до корпорації «Оболонь». Тоді президент корпорації Слободян О.В. сказав, що завод буде розвиватись, і дотримується цього. Нині на підприємстві працює близько 230 осіб, до бюджету держави сплачується близько 30 млн.грн. На заводі випускається 12 видів пива, 8 видів безалкогольних напоїв та мінеральна вода. Пивзавод отримав сертифікат на відповідність чотирьом Міжнародним стандартам. Продукція реалізується у Сумській, Харківській, Полтавській, Дніпропетровській, Донецькій, Луганській, Запорізькій, Херсонській, Житомирській областях.

Своїми враженнями про книгу «Охтирка та пивзавод. 100 років разом» на презентації видання поділився авторський колектив.

«На жаль, події забуваються. А те, що ввійшло до книги, залишиться навіки. Діти виростуть, а через багато років зможуть знайти себе у виданні і пригадати це чудове свято. В книзі закарбовано конкретних у людей у певну епоху», - прокоментувала Заслужений економіст України Рімма Мироненко.

«Книга – це місточок між минулим і майбутнім, - відзначає журналістка Наталія Заїкіна. – Написане нам не належить. Це все для охтирчан. Їм приємно буде взяти до рук видання і доторкнутися до тих моментів, що вони пережили. А колись по ній вивчатимуть історію, чим жили і до чого прагнули містяни».

«Найбільш хвилюючими моментами було перше зібрання авторів і коли вперше взяла до рук книгу, яка ще пахла свіжою друкарською фарбою», - пригадала Інна Бондар.

Директор місцевого музею Людмила Міщенко сказала, що книга стане в нагоді для роботи з гостями Охтирки, адже пивзавод і його історія тісно пов’язані з історією міста.

«Ми з гордістю розповідаємо туристам про наш пивзавод, - говорить Людмила Міщенко. – А книги допомагають нам у цьому. Адже це неоціненний скарб, який передається від покоління до покоління».

У «Видавничому будинку «Еллада» співпрацю з Охтирським пивзаводом називають творчою і надзвичайно важливою не тільки для підприємства і міста, але й для всього району.

«Охтирський пивзавод робить дуже важливу і неоціненну справу, видаючи книги не лише про своє підприємство. На їхніх сторінках відображена історія заводу в загальній канві історичного розвитку Охтирщини, визначних особистостей і найважливіших подій, - розповідає директор і головний редактор видавництва «Еллада» Інна Щербина. – Ці видання без перебільшення можна вважати краєзнавчими і рекомендувати бібліотекам, школам для ознайомлення підростаючого покоління з історією свого міста, почесне місце в якій ось уже сто років займає Охтирський пивзавод».

Історія створюється тут і зараз. Цінність виходу книги ми зрозуміємо з роками. Автори видання «Охтирка та пивзавод. 100 років разом» вважають, що через певний час дослідники будуть розшукувати цю книгу, щоб дізнатися подробиці з нашого сучасного життя.

Суми Еллада книга Охтирський пивзавод

Суми книга Еллада Охтирський пивзавод

Соціальні мережі
bottom of page