top of page

ВВС Україна оголосила про старт конкурсу "Книга року"


Книга конкурс ВВС

BBC Україна оголосила про запуск свого щорічного літературного конкурсу, який відзначає найкращі художні твори українською мовою - Книга року BBC - 2016 і Дитяча книга року BBC - 2016 - у партнерстві з культурною програмою Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Починаючи з цього року, участь у конкурсі зможуть брати не лише твори, написані українською мовою, а й українські переклади із мов інших народів, що живуть в Україні. Головний редактор ВВС Україна Ніна Кур’ята зазначила: "Додаючи переклади, ми сподіваємось, що ця нагорода ще повніше представлятиме українському читачеві літературу, яка твориться в Україні. Ми з нетерпінням чекаємо на нові відкриття".

За одинадцятирічною традицією, про початок Книги року ВВС-2016 оголосили під час щорічного Львівського Міжнародного Форуму видавців та Літературного фестивалю. Відкриття конкурсу відбулося під час круглого столу на тему: "Чи виживуть паперові книжки в цифрову добу?"

Із 2012 року конкурс Книга року BBC проводиться в партнерстві з культурною програмою ЄБРР. Радник з питань культури ЄБРР Світлана Пиркало відзначає: "Конкурс Книга року ВВС відіграє унікальну роль в українській видавничій справі, привертаючи увагу читачів до високоякісної, часто складної, але актуальної літератури. Розширюючи правила, ми сподіваємося відкрити для широкого загалу переклади тих письменників, які збагачують українську літературу новим захоплюючим звучанням, пишучи іншими мовами окрім української".

До журі конкурсу Книга року ВВС входять:

Віра Агеєва, професор, Національний університет "Києво-Могилянська академія"; Ольга Герасим’юк, журналіст; Андрій Курков, письменник; СвітланаПиркало, радниця з питань культури ЄБРР; Марта Шокало, ВВС Україна.

Переможець у кожній категорії отримає винагороду £ 1000 в гривневому еквіваленті. Видавці двох книг-переможців матимуть право використовувати логотипи Книги року ВВС в наступних виданнях.

Видавці можуть подати на конкурс до трьох книг у кожній категорії і до двох нових книг попередніх переможців. Подані книги мають бути художніми творами українською мовою, опублікованими протягом останніх 12 місяців. Детальні умови конкурсу ви можете знайти на bbc.ua.

Довгі списки в кожній категорії обере команда BBC Україна. Журі оберуть короткі списки і переможців.

Кінцевий термін для подачі творів - 1 жовтня 2016. Переможця оголосять в грудні 2016 року.

Минулорічні переможці:

Василь Махно, "Дім у Бейтінг Голлов" – Книга року;

Андрій Бачинський, "140 децибелів тиші" – Дитяча книга року.

Джерело: Буквоїд

Соціальні мережі
bottom of page