top of page

«Ті, що пройшли крізь Майдан»: жива книга про Революцію Гідності


Сьогодні, 21 листопада, Україна відзначає третю річницю Революції Гідності. Цю дату не можна назвати святкуванням, бо все почалося з трагічного побиття студентів на Майдані, у яких вкрали велику європейську мрію, та завершилося ще більш трагічними розстрілами людей. Сьогодні ми пригадуємо Євромайдан, і найкращими його свідченнями є спогади тих, хто там був, їхні враження, світлини.

Книга «Ті, що пройшли крізь Майдан» побачила світ у «Видавничому будинку «Еллада» (м. Суми) влітку цього року. Автором є член Національної спілки журналістів України, стипендіат Охтирської міської ради, журналіст Валерія Бакуліна. Їі книга включає статті, репортажі та інтерв’ю з безпосередніми учасниками Революції Гідності.

«Ті, що пройшли крізь Майдан» - це живе свідчення тих подій, пронизане особистими враженнями учасників Євромайдану, що охоплює матеріал від грудня 2013 по грудень 2015 року. Це публіцистичне видання вже зараз має історичне значення, бо час іде, і все потроху може забутися, якщо не закарбувати цю пам’ять у друкованому слові для наступних поколінь.

«Прокидайтесь і не будьте байдужими, щоб знати, як відповісти своїм дітям про минуле. Бо чого ж тоді ті хлопці загинули?», — ці слова дають зрозуміти головну ідею книги Валерії Бакуліної.

Коли презентувалося видання, на зустріч із читачами прийшли люди, чиї спогади увійшли до книги: майданівці з Охтирки та Охтирського району, а також гість із Сум Віктор Ломонос - сотник Ради Сотників Майдану, координатор Майдану по Сумській області, який вручив Орден Слави майданівцю Володимиру Лисенку. Автор книги розповідала про окремих її героїв, акцентувала увагу на тому, що кожен, хто прийшов тоді на Майдан, виконував свій патріотичний обов'язок перед своєю Батьківщиною і своєю совістю.

«Розчарування неможливе, треба боротися далі» - таку назву має один із підрозділів книги. Ця фраза Валерії Бакуліної може стати гаслом сьогоднішнього дня, бо як би не було важко, але шлях, розпочатий на Євромайдані, ще не пройдений, ми ще будуємо свою нову європейську державу, і в цій справі не можна піддаватися розчаруванню і труднощам. Слава Україні!

Суми Еллада книга Майдан

Соціальні мережі
bottom of page