top of page

У Глухові презентували сучасну «Абетку» для малечі


Сумы Эллада книга Товстуха Абетка

У «Видавничому будинку «Еллада» (м.Суми) до новорічних і різдвяних свят вийшла друком віршована «Абетка», яку написав для дітей поет із Глухова, член Національної спілки письменників України Петро Товстуха. Згодом книжка була презентована у Глухівському агротехнічному інституті імені С. А. Ковпака.

Презентація «Абетки» відбулася в читальній залі бібліотеки інституту. З виходом книги автора привітали численні шанувальники творчості Петра Товстухи, серед яких вчителі й учні міських шкіл, меценати, представники міської влади, студенти й викладачі агротехнічного інституту та педагогічного університету, місцеві поети.

Віршована «Абетка» Петра Товстухи особлива тим, що вона продовжує традиції авторів граматики української мови, які закладалися сотні років тому назад.

«Пам’ятай сам і не дай забути своїм учням, що наша українська абетка полита кров’ю борців за Україну від козацьких повстань, воїнів Богдана Хмельницького, мучеників Батурина і Лебедина до героїв «Небесної Сотні» і тих, хто і сьогодні віддає життя за Україну», - пише у передмові до «Абетки» Віктор Заїка, член спілки журналістів України.

Книга вийшла друком у рамках реалізації Програми економічного і соціального розвитку Сумської області. Наклад «Абетки» розподілено у навчальні заклади Сумщини.

Про автора. Петро Володимирович Товстуха народився на Сумщині в селі Орлівці Ямпільського району. Проживає в місті Глухові. Творчістю захопився в 1990-х роках. Друкувався в пресі та колективних збірках. Заснував і очолює Глухівську міську громадську організацію інвалідів «Надія». З-під його пера вийшли у світ гумористичні збірки «Коза на полюванні», «Дегустація», «Клубочок жартів», «Торба сміху», «В очі й позаочі», «Круговерть». У 2011 році був прийнятий до Національної спілки письменників України.

Соціальні мережі
bottom of page