top of page

Визначено переможців урядової премії імені Лесі Українки


Сумы издательство Эллада типография полиграфия печать книги

3 лютого в Держкомтелерадіо відбулось засідання Комітету з присудження премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2016 рік.

Шляхом таємного голосування лауреатами премії визначено письменницю Ганну Чубач (книга «Малюємо, читаємо, пишемо», видавництво «Букрек»), художника-графіка Арсена Джанік’яна за художнє оформлення 5 казкових повістей про Мері Поппінс англійської письменниці Памели Треверс (видавництво «Рідна мова») та творчий колектив художнього фільму «Трубач» (кінокомпанія «Укркіно») у складі автора сценарію Анастасії Матешко, режисера-постановника Анатолія Матешка, оператора-постановника Юрія Короля, акторів Леоніда Шевченка та Римми Зюбіної.

У номінації «Театральні вистави для дітей та юнацтва» премію вирішено цього року не присуджувати.

Всього на здобуття премії було подано 43 роботи тридцяти двох номінантів. 18 робіт надійшло у номінацію «Літературні твори для дітей та юнацтва», 19 – у номінацію «Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва», 4 – у номінацію «Театральні вистави для дітей та юнацтва» та 2 – у номінацію «Кінотвори для дітей та юнацтва».

«Усі подані на розгляд Комітету твори спрямовані на виховання підростаючого покоління у дусі національної гідності, любові до родини і Батьківщини, національних традицій, рідної мови», – наголосив перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак. Він зазначив, що конкурс на здобуття Премії Кабінету Міністрів України ім. Л.Українки має мету заохотити митців створювати твори для дітей та юнацтва і водночас вшанувати Лесю Українку.

Джерело: ЛітАкцент

Соціальні мережі
bottom of page