top of page

«Вклонімося доземно українському солдатові»: в Сумах презентували 3-тє видання книги


В Сумах презентували третє видання книги «Вклонімося доземно українському солдатові», яке випущено за кошти Міноборони. В книгу увійшли 66 життєвих історій бійців і волонтерів, які воювали та борються за мир на сході України, а також фоторепортажі, листи на фронт, списки героїв.

Книга складається з двох розділів - про живих і загиблих. Один із героїв оповідань – підполковник Василь Спасьонов, який народився у смт. Степанівка Сумської області й загинув у липні 2014 під Лисичанськом. На презентації були присутні його сестра і однокласники.

Тетяні Спасьоновій вручили газету «Народна Армія» та екземпляр книги з матеріалами про її загиблого брата. «Сьогодні цей світ залишають наші сини, брати, батьки. У розквіті сил. Такою дорогою ціною відстоюють вони нашу Вітчизну, її майбутнє, майбуття своїх дітей, онуків. Народжених і ненароджених. Нас із вами. Вони — не ангели. Ангели літають в інших місцях. Але так розпорядився Господь Бог, що для нас вони стали ангелами-охоронцями у буквальному розумінні цього слова»: - наголосила у своєму виступі Тетяна Спасьонова.

У книзі вміщено зворушливі вісточки на передову, листи від матерів, коханих, дітей. Ось витримка з одного із листів: «Мені велика честь писати до воїна, якого любить вся Україна. Ти найхоробріший. Саме ти є початком і продовженням України, саме ти герой, якого будуть наслідувати твої і мої діти!».

Над виданням працювали Сумський обласний військовий комісаріат та Сумський обласний центр позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю. Наразі книгу можна знайти в цих установах, у продаж видання поки не йтиме.

За матеріалами: Всі Суми, tv.sumy.ua

Соціальні мережі
bottom of page