top of page

В Ромнах привітали з ювілеєм автора книг з історії краю


Сумы Еллада издательство типография полиграфия книги Роменщина

"У його серці і думках - Роменщина" - під такою назвою у Роменській районній бібліотеці відбувся вечір-портрет до 70-річного ювілею Григорія Степановича Стрельченка – громадського діяча, дослідника Роменського краю, краєзнавця, уродженця села Пшінчине Басівської сільської ради.

Григорій Степанович працював директором Вовківської восьмирічної школи, інспектором освітніх закладів району, заступником голови Роменського міськвиконкому, начальником екологічної інспекції південно-західного регіону області. А нині Григорій Степанович активно вивчає історичну і культурну спадщину Роменщини, і наслідком його дослідницької діяльності є книги з історії Роменщини, 4 випуски яких вже побачили світ. У тому числі це видання "Роменщина. Час, події, люди", "Роменщина літературна", які виходили друком у "Видавничому будинку "Еллада".

Привітали ювіляра перший заступник голови Роменської районної державної адміністрації Татарінов В.М., начальник відділу культури Роменської районної державної адміністрації Момот С.В., голова громадської ради районної державної адміністрації Стрижко М.І., голова районної організації ветеранів України Карпенко Н.Й., представники освіти та культури Роменщини.

Творчі люди краю, які прийшли на ювілейний вечір, у своїх виступах згадували яскраві моменти життя і спілкування з Григорієм Степановичем, зазначивши, що він ніколи не буває стороннім свідком того, що відбувається довкола нього, завжди знаходиться у вирі подій, живе болями й тривогами рідного краю. І наразі він продовжує збирати, досліджувати історію рідного краю, працюючи над новими виданнями.

Колектив "Видавничого будинку "Еллада" приєднується до привітань і бажає Григорію Степановичу Стрельченку сімейного добробуту, міцного здоров'я, наснаги і нових творчих здобутків.

Соціальні мережі
bottom of page