top of page

В Сумах презентували історичне видання про перших жителів міста


В Сумській міській бібліотеці ім. Шевченка за сприяння СумОО Національної спілки краєзнавців України відбулася презентація наукового документального видання "Реєстри Сумського полку. 1660-1664 рр.". Про це повідомив член правління Національної спілки кразнавців України, історик, публіцист і громадський діяч Олег Корнієнко на своїй сторінці у Фейсбук.

Унікальні документи - списки перших мешканців м. Суми та навколишніх слобід і містечок, під грифом Інституту історії України Національної академії наук України, були представлені авторами - упорядниками істориками Олександром Алфьоровим і Олександром Різніченком. Обидва нинішні мешканці Києва, автори є нащадками козацьких родів Сумського слобідського полку, відзначає Олег Корнієнко.

"У книзі міститься 5 реєстрів Сумського полку: за 1660, 1662, 1663 та два реєстри 1664 років. Ці документи знайшли упорядники в Російському державному архіві давніх актів (м. Москва). Окрім реєстрів, у книзі є докладна генеалогічна інформація про старшину. Іменний покажчик охоплює близько 14 тисяч прізвищ та імен. Жителі Сум і значної частини Сумської області зможуть віднайти своїх безпосередніх пращурів-козаків і простежити власний родовід від 1660 до 1767 років", - розповів краєзнавець.

Під час презентації Олександр Алфьоров і Олександр Різніченко запевнили присутніх, що зазначена публікація - лише початок великої за обсягами роботу і вони мають намір видати всі відомі козацькі реєстри Сумського полку 2-ї половини XVII - 1-ї половини XVIII століть.

За матеріалами: СпецКор,

фото - Олег Корнієнко

Соціальні мережі
bottom of page