top of page

Екранізовано роман Андрія Кокотюхи на основі історичних подій


У серпні в кінотеатрах України вийде стрічка «Червоний», знята на основі книги Андрія Кокотюхи, яка у 2012 році отримала спеціальну відзнаку «За найкращий історико-патріотичний твір» Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова».

Автором сценарію цього фільму є Андрій Кокотюха, режисер — Заза Буадзе, продюсери — Володимир Філіппов (Україна) та Кестас Драздаускас (Литва). Загальна вартість виробництва картини становить ₴20 млн, половину надало Держкіно.

У головних ролях фільму знімались актори львівського театру імені Леся Курбаса Микола Береза (Червоний) та Олег Стефан (Ворон).

«Червоний» - це гостросюжетна історико-пригодницька драма. Екранізовано третю частину роману, яка розповідає історію двох українців, котрі воювали за батьківщину по різні боки барикад: упівця Данила Червоного та радянського льотчика Віктора Гурова. Каторжники зустрічаються у радянському концтаборі та підіймають там повстання.

Зйомки картини розпочалися 10 березня 2016-го року і здійснювалися у Кривому Розі. На широкі екрани «Червоний» вийде 24-го серпня.

Джерело: zaxid.net

Соціальні мережі
bottom of page