top of page

Президент України вручив Національні премії імені Тараса Шевченка


Президент Петро Порошенко 9 березня вручив Національні премії України імені Тараса Шевченка діячам культури та мистецтва. Серед лауреатів високої нагороди - поет та видавець Іван Малкович, режисер анімаційного кіно Степан Коваль, художник Микола Малишко та композитор Богдана Фроляк, повідомляє «ТСН» з посиланням на прес-службу глави держави.

Він зауважив, що кожна книжка Івана Малковича знаходить своїх вдячних читачів, є цікавою і для літературних критиків, а представлена на здобуття премії збірка "Подорожник з новими віршами" заслуговує найвищої оцінки. Порошенко також відзначив роботу видавництва "А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га" під керівництвом Івана Малковича, яке зробило дуже багато для книговидавничої справи та особливо для розвитку дитячого читання.

Також він вручив премію Степану Ковалю, фільм якого "Йшов трамвай № 9" першим в історії національного кінематографа здобув перемогу на Берлінському кінофестивалі. Порошенко зауважив, що багатосерійний мультиплікаційний фільм-лауреат "Моя країна – Україна" "викликає абсолютно дивовижне почуття – сильне, потужне – любові до України".

Скульптору й художнику Миколі Малишку Петро Порошенко подякував за пам'ятники, хрести-монументи видатним борцям за волю України.

Твори львівського композитора Богдани Фроляк глава держави назвав новим глибоким осмисленням поезії Кобзаря.

Відповідно до указу президента, розмір кожної премії на 2017 рік становить 240 тис. грн.

Соціальні мережі
bottom of page