top of page

Конкурс художнього репортажу "Самовидець": короткий список номінантів


До короткого списку конкурсу художнього репортажу імені Майка Йогансена «Самовидець» 2016 увійшли: Анастасія Дзюбак, Катерина Зінов’єва, Віра Курико, Дмитро Пальчиков, Роман Повзик, Володимир Сенатовський, Павло Стех, Ярослава Тимощук, Олег Фея та Надія Швадчак, повідомляє "Читомо".

Імена переможців стануть відомі на церемонії вручення, що відбудеться 25 березня у київській книгарні «Є» на вулиці Лисенка, 3. Подія пройде уп’яте.

Тема цьогорічного «Самовидця» – «Чому я ніколи звідси не поїду». Коли країна перебуває у стані війни, а бажані реформи аж надто повільні, багато хто у суспільстві розчаровується та вибирає шлях еміграції. Однак на противагу цьому є численні явища, які є сильним контраргументом, мотивують та говорять про те, чому в Україні таки варто залишатися. Тексти, що надійшли на конкурс – цікавий репортерський погляд на явища, які ми часто не зауважуємо.

За підсумками минулих конкурсів видавництво «Темпора» видало чотири альманахи найкращих репортажів: «Світ у масштабі українського репортажу», «Де, як і чому працюють українці», «Історія наживо», а також «Війна. Життя de facto». Вийшли друком книги лауреатів конкурсу: Олега Криштопи «Україна. Масштаб 1:1» та Дениса Казанського «Чорна лихоманка: нелегальний видобуток вугілля на Донбасі». Десять найкращих репортажів увійдуть в альманах «Veni, Vidi, Scripsi», а лауреат конкурсу отримає право видати свою книгу репортажів у «Темпорі». Автори найкращих текстів отримають винагороди: І місце – 10 000 грн, ІІ місце – 7 000 грн, ІІІ місце – 5 000 грн.

Конкурс художнього репортажу «Самовидець» віднедавна носить ім’я Майка Йогансена, українського поета та прозаїка 1920-х років, автора, який започаткував традицію художнього репортажу в Україні.

Соціальні мережі
bottom of page