top of page

Уряд надав Міністерству культури нові повноваження у сфері книговидання


Уряд передав Міністерству культури низку повноважень у книговидавничій сфері. Відповідну постанову ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів у середу, 24 травня, повідомляє «Урядовий портал».

Відповідно до внесених змін у Положення про Державний комітет телебачення і радіомовлення України і Положення про Міністерство культури України, Мінкультури тепер має встановлювати порядок та критерії формування переліку книжкових видань, передбачених до випуску за бюджетними програмами випуску книжкової продукції, а також створювати умови для забезпечення бібліотек сучасною вітчизняною книжковою продукцією та світовою літературою в перекладі українською мовою на різних носіях.

Крім того, профільне міністерство тепер відповідає за розвиток книговидавничої справи та книгорозповсюдження, а також інформаційне та організаційне забезпечення участі України у міжнародних книжкових виставках, ярмарках, форумах тощо.

Як зазначає урядова прес-служба, у 2016 році Мінкультури отримало повноваження, пов'язані зі створенням Українського інституту книги, які наразі потребували підзаконного врегулювання. Зокрема, Український інститут книги опікується умовами для перетворення вітчизняної видавничої справи на культурну індустрію європейського зразка, формуванням єдиного книжкового ринку в країні, забезпеченням за допомогою вітчизняної книги вільного доступу громадян України до всіх сфер сучасних знань, відродженням культури читання. Крім того, ця установа бере участь в реалізації програм державної підтримки книговидавничої справи на підставі делегованих повноважень.

Джерело: "Zaxid.net".

Соціальні мережі
bottom of page