top of page

Видавництва будуть надавати в Міносвіти електронні версії підручників


Видавництва надаватимуть електронну версію підручників до Міністерства освіти і науки для переходу на електронні підручники. Про це заявила міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час презентації роботи електронних підручників в одеській гімназії №2, передає УНН.

"Ми вже рухаємося в напрямку переходу на електронні підручники. Відтепер видавництва повинні обов'язково надавати МОН електронну версію підручника, але цього недостатньо - необхідно працювати над мультимедійними додатками, які є в таких підручниках в більшості цивілізованих країн світу. Є навіть держави, які не закуповують паперові підручники - тільки електронні ", - розповіла Л.Гриневич.

Як повідомили в прес-службі, директор і педагоги гімназії №2 переконані, що на відміну від паперових підручників, електронні дають можливість контролювати роботу школяра, є мультимедійними та інтерактивними, що цікаво для учнів, і можуть бути доступні на багатьох гаджетах одночасно.

Міністр зазначила, що такий формат може бути цікавим для сучасних дітей, заохотити їх до навчання, а також стати фактором, у зв'язку з яким шкільний портфель стане легше.

"Мені здається, що ваша платформа - хороша регіональна практика, яка заслуговує поширення по всій Україні", - зазначила міністр, звертаючись до розробникам платформи інтерактивних підручників.

Соціальні мережі
bottom of page