top of page

Сумські переможці "Книгоманії" побували на Дитячому форумі у Львові


«Книгоманія» у Львові та Дитячий форум вже багато років поспіль залишаються одним із найбільших заходів в Україні для дітей, які люблять читати. Тому й не дивно, що побувати на ньому мріють сотні книголюбів і книгоманів зі всієї України. Та лише обраним і найкращим випадає така можливість.

У цьому році конкурс дитячого читання «Книгоманія 2017» на Сумщині, який проводився за ініціативи Сумської обласної бібліотеки для дітей та за підтримки управління культури і туризму Сумської обласної державної адміністрації зібрав близько 3500 дітей, читачів 271 бібліотеки.

За результатами проведених конкурсів було визначено двох переможців обласного туру Конкурсу, якими стали Ремінець Надія (користувач Роменської центральної міської дитячої бібліотеки) та Лещенко Кирило (користувач Привокзальної сільської бібліотеки Конотопського району). Володарі почесного титулу «Найкращий читач Сумщини 2017» взяли участь у Фестивалі дитячого читання «Книгоманія», який проходив 1-4 червня у Львові.

Найкращі читачі Сумщини 2017 року стали не просто учасниками поїздки до Львова, діти зустрічалися з відомими улюбленими письменниками Сашком Дерманським, Олександром Єсауловим; взяли участь у захоплюючій грі-квесті «Космовізія: супергерої та книжкова туманність». Цікаві локації Дитячого форуму, вечірка у Геокуполі, відвідування бібліотек, музеїв та обсерваторії, екскурсії і прогулянки Львовом стали гарним подарунком для усіх учасників фестивалю. Незабутні враження діти отримали під час урочистого нагородження кращих читачів України, яке відбувалось в одній із найстаріших і найвідоміших бібліотек держави – Науковій бібліотеці Львівського Національного Університету ім. І.Франка. Юні книгомани гідно представили Сумщину і були відзначені дипломами, грамотами, сертифікатами та отримали набори книг сучасних авторів.

Джерело: sodb.sumy.ua

Соціальні мережі
bottom of page