top of page

В Сумах вийде книга про Сумський слобідський козацький полк


Сумський краєзнавець Олег Корнієнко проанонсував появу нового видання про історію Сумщини вже в найближчі дні.

За його словами, днями вийде друком чергова книга з серії наукових і науково-документальних робіт Сумської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, яку профінансувала Сумська облрада.

«Сподіваюся, що, можливо у вересні ми презентуємо всю серію з 14 книг. А сьогодні я лише розміщую передмову, що дасть певне уявлення про передостанню з них – «Сумський слобідський козацький полк. Збірник документів»», - написав на своїй сторінці в Фейсбук Олег Корнієнко.

У цій роботі розміщено 150 документів. Обсяг видання - 422 сторінки. Книга присвячена пам'яті видатного українського історика В. Кривошея.

«Задум щодо створення пропонованого наразі збірника документів з історії Сумського слобідського козацького полку виник достатньо давно. Історичні джерела, використанні автором при написанні праці «Нариси військової історії України. Сумський слобідський козацький полк 1659-1765 рр.» 1, із цілком зрозумілих причин неможливо було навести в повному обсязі, натомість, вони містили різнобічну й надзвичайно цінну інформацію.

Відтак поява даного видання обумовлена, насамперед, бажанням зібрати воєдино наразі відомі документи з історії Сумського козацького полку з метою ознайомлення з ними широкого кола читачів: краєзнавців, студентів, учнів загальноосвітніх закладів, а також усіх, хто цікавиться минулим України, історією Слобожанщини та Сумського козацького полку зокрема», - пише в передмові до книги «Сумський Слобідський козацький полк. Збірник документів» її автор Олег Корнієнко.

Джерело: vsisumy.com

Соціальні мережі
bottom of page