top of page

"Сльози сонця": письменниця Марина Реух представила нову книгу


письменниця видавництво издательство

Нова книга сумської письменниці Марини Реух (справжнє ім'я автора Ольга Нестеренко) "Сльози сонця" була представлена ​​громадськості 22 серпня в Сумському обласному прес-клубі.

Про роботу над романом розповіла автор книги, а також у презентації взяли участь краєзнавець, журналіст, заступник голови обласної громадської організації "Паліцинська академія" Анатолій Близнюк, журналістка Вікторія Красноплахта, колеги-літератори.

Автор роману у своєму творі намагається відповісти на питання: людяність і милосердя в наш час - це норма чи виняток?

Сюжетна канва книги така: після початку військових дій на Донбасі місцевий житель, молода людина з серйозним дефектом зору виїхав у мирну зону. Своє місце він став шукати і знайшов на Сумщині. Автор розповіла, що за основу взята реальна історія, описана колись в газеті "Факти". Журналістський матеріал послужив своєрідним детонатором, а далі включилися розум, душа і фантазія письменниці. За її словами, назва придумалося не випадково, тому що сонце - це те, що для всіх нас загальне, для всіх однакове і одночасно - те, від чого залежить кожен із нас. Роман не про війну, а про людей і мінливість долі, про те, як безліч мінусів можуть дати в результаті плюс, як це і сталося з головним героєм.

"Цей роман може відкрити очі на життя і долю тим, хто до цього готовий і хто цього хоче", - сказав присутній на презентації Анатолій Близнюк. Мабуть, це найбільш повна і водночас лаконічна рецензія до книги.

Джерело: "Всі Суми"

Відео: YouTube-канал М. Рожкін

Соціальні мережі
bottom of page