top of page

Визначені переможці поетичної премії "Золотий кларнет"


премія Золотий кларнет видавництво издательство

Журі літературної премії «Золотий кларнет», яка вручається за найкращий поетичний дебют, оголосило цьогорічних переможців.

Відзнаку за найкращу дебютну поетичну книжку отримала збірка краматорського поета Ярослава Корнєва «Дещо з насіння» (видавництво «Раритети України»). «Приємно, що премію отримав самобутній автор, схильний до формальних експериментів і далекий від літературної моди. Зрештою, в тому чи іншому сенсі так можна сказати про всіх фіналістів Золотого Кларнету», – прокоментував результати конкурсу один із членів журі Олег Коцарев. Дебютною книжкою з найкращим дизайном року стала збірка Артема Полежаки «Стіхи о жизні» (видавництво «Люта справа»).

Учасників конкурсу оцінювало журі, що складалося з лауреатів Шевченківської премії Василя Голобородька і Петра Мідянки, члена Шевченківського комітету Ростислава Семківа, поета і критика Олега Коцарева, поетки та літературної оглядачки журналу «ШО» Наталії Бельченко, поетки та громадської діячки Лесі Мудрак, голови Київської організації НСПУ Володимира Даниленка, поетки та керівниці студії «Кожен дев’ятий» Алли Миколаєнко, критикині та редакторки Інни Корнелюк, прозаїка та критика Олега Полякова. Кожен із членів журі мав чотири голоси, які можна було віддати чотирьом різним книжкам-фаворитам із лонг-листа премії. Книжки-фаворити, що отримали найбільшу кількість голосів, утворили шорт-лист, а перемогла та, що набрала найбільшу кількість голосів. Відзнаку за найкраще книжкове оформлення вручає дизайнер Дьордь Барабаш.

Джерело: "Читомо"

Соціальні мережі
bottom of page