top of page

В Сумах видали книгу про Героя України Сергія Табалу


книга Суми видавництво издательство

Надрукований перший тираж книги «І повернувся білим журавлем» про Героя України, сумчанина, який загинув у війні на Сході нашої держави – Сергія Табалу, повідомляє UA:Суми.

"Хоч увійшов у вічність, повернувся у рідні краї" – це останній рядок книги, після якого й з’явилася її назва. Понад 150 сторінок розповідають історію 18-річного патріота та бійця України, з позивним – Кіборг. У 2014 році він загинув захищаючи Донецький аеропорт, руїни якого зобразили на обкладинці.

Петро Нестеренко, автор книги, говорить: «Книжка розповідає про те, як ріс, виховувався цей хлопець, які він мав труднощі в житті, як він їх долав. І завдяки друзям, учителям, наставникам він став істинним Героєм України. Я не робив з нього ікону. Він герой, але він такий, як і всі. Ріс у звичайній сім’ї, навіть у важкій сім’ї. Але він був людиною такою наполегливою, настирливою й хотів чогось добитися в цьому житті».

Матеріал для фактажу книги надали вчителі бійці з Сумської ЗОШ №9 та хіміко-технологічного училища. А також бабуся, яка виховувала бійця.

Людмила Шепотько, бабуся Сергія Табали, каже: «Він дуже багато у мене питав. Про його друзів. І що мені сподобалось, що тут перекликається сьогодення й давнина. Написана вона, легко читається. Не то що, читаєш й не розумієш про що. А там й для молодшого покоління буде що почитати. Тобто для дітей, котрі ще в школі навчаються. Найстрашніше – він побачив Майдан. Як у нього загинув друг у будинку Профспілок, як він горів й завалилася стіна. Він його витаскував. Це жах. Просто він дуже багато бачив. І напевно, якщо б він був зараз живий, то дома він все одно не був би».

У автора книги майже 15 робіт на військову тематику. Сам неодноразово зустрічався з бійцями, що захищають державні кордони. Звідси і з’явилася ідея книги.

Видання вийшло тиражем у 300 примірників, які передадуть школам та бібліотекам. Фінансувала друк Сумська міська рада. Офіційна презентація запланована на вересень.

Соціальні мережі
bottom of page