top of page

Стартував літературний конкурс до 100-річчя Української національної революції


видавництво издательство літературний конкурс

Національна спілка письменників України оголошує літературний конкурс серед письменників “Українська революція 1917-1921 років”.

Літературний конкурс серед письменників України “Українська революція 1917-1921 років” проводиться на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2016 р. № 777.

Премія літературного конкурсу присуджується за кращі літературно-художні твори, в яких утверджуються ідеали гуманізму, патріотизму та національно-культурного відродження нашої держави, зображується боротьба українського народу за незалежність.

Згідно з Положенням, літературно-художній конкурс проводиться у чотирьох номінаціях: 1) поезія; 2) проза; 3) драматургія; 4) переклад українських творів і вищезгаданої тематики на інші мови або ж збірки перекладів творів зарубіжних авторів українською мовою.

У кожній номінації присуджується одна премія. Переможців визначає журі, яке здійснює свою діяльність на засадах відкритості, публічності, прозорості, неупередженості, законності, рівності прав його членів, об’єктивності та обґрунтованості його рішень, недискримінаційного ставлення до претендентів та не допускання конфлікту інтересів під час проведення конкурсного відбору.

На кожну премію може претендувати один автор або колектив авторів, які висунули на конкурс власні твори.

На конкурс висуваються нові оригінальні твори опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді протягом останніх п’яти років, але не пізніше ніж за місяць до їх висунення на конкурс.

Пропозиції щодо висунення творів на літературний конкурс мають право вносити творчі спілки, а також окремі особи.

Твори подаються на конкурс у термін до 1 листопада 2017 року.

Рішення журі конкурсу про присудження премій в усіх номінаціях приймається до 1 лютого 2018 року і публікується у пресі.

Особам, яких було відзначено у літературному конкурсі у всіх чотирьох номінаціях, вручається грошова винагорода у кожній номінації у розмірі десять тисяч гривень.

Твори висунені на конкурс подаються до журі разом з біографією автора (авторів) та листом-поданням організації чи особи, що їх висуває.

Усі матеріали (книги у 3-х примірниках, біографія, лист-подання) на літературний конкурс серед письменників України “Українська революція 1917-1921 років” надсилаються за адресою: 01601, м. Київ, вул. Банкова, 2, Національна спілка письменників України, журі конкурсу (До 100-річчя Української національної революції).

Соціальні мережі
bottom of page