top of page

Оголошено прийом творчих робіт на здобуття премії імені Василя Симоненка

премія Василя Симоненка видавництво издательство

Конкурсна комісія з присудження Всеукраїнської літературної премії імені Василя Симоненка приймає творчі роботи до 15 жовтня 2017 року. Про це повідомляє Спілка письменників України.

Премія присуджується у двох номінаціях:

а) за кращу першу поетичну збірку;

б) за кращий художній твір (мається на увазі видана друком книга), (поезія, проза, драматургія).

До участі в конкурсі допускаються твори (книги) громадянського звучання, спрямовані на побудову незалежної демократичної України чи прирівняні до книг публікації в літературних часописах, надруковані протягом останніх 3-х років, не відзначені іншими преміями, які здобули високу оцінку літературної критики, громадськості, широкого кола читачів. Мова творів ‒ українська.

Право висунення творів на здобуття премії мають колективи творчих спілок і товариств, мистецьких, навчально-наукових, культурно-просвітницьких установ і закладів (при цьому додається відповідний протокол). Кожна з організацій може представити на здобуття премії один або кілька творів одного автора. Посмертно премія не присуджується.

Згідно з положенням конкурсна комісія проводить відбір поданих робіт для участі в конкурсі й визначає лауреата, якому вручається диплом, нагрудний знак і грошова винагорода, розмір якої становить 15 тисяч гривень у кожній номінації.

Список робіт, допущених до участі в конкурсі, публікується в пресі. З 15 жовтня до 30 листопада влаштовується їх громадське обговорення. Підбиття підсумків конкурсу завершується до 1 грудня. Оголошення імені лауреата ‒ до 15 грудня 2017 року. Вручення премії ‒ в Черкасах.

Усі необхідні пропозиції й матеріали подавати чи надсилати за адресою:

Черкаська обласна організація Національної спілки письменників України, вул. Хрещатик, 219, м. Черкаси, 18000. Тел. (0472) 37-73-54.

Соціальні мережі
bottom of page