top of page

У Канаді презентували книгу про українські добровольчі батальйони


добробати книга видавництво презентація

24 вересня у театрі Інституту Святого Володимира у Торонто відбулася презентація англійського та українського видання книги «Добробати. Історія подвигу батальйонів, що врятували країну». Книга окреслює події 2014-2015 років, коли для збройного опору російській гібридній агресії у складі МВС України була створена система добровольчих підрозділів, повідомляє Урядовий портал.

У презентації взяли участь Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, заступник Міністра внутрішніх справ Вадим Троян, Посол України у Канаді Андрій Шевченко, радник міністра, екс-боєць 20-го батальйону територіальної оборони Збройних Сил України Євген Тєрєхов, члени української команди “Ігор нескорених”, які щойно відкрилися у Торонто, представники Уряду Канади, громадських українських та волонтерських організацій у Канаді.

За словами Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, четвертий рік поспіль Україна збройно захищає свою незалежність у протистоянні підступній гібридній агресії Росії, яка, всупереч міжнародному праву, анексувала Крим та окупувала частину Донбасу. Ціною життя тисяч своїх громадян, Україна боронить мир і демократичні цінності західної цивілізації від неоімперської політики нашого східного сусіда.

Своєю чергою Вадим Троян - учасник добровольчого руху, один із керівників батальйону «Азов», а нині заступник Міністра внутрішніх справ, зазначив, що ця книга про простих хлопців, які по краплі з усієї країни збіглися в могутню річку, що зупинила ворога.

«В Україні війна. Я досі не можу цього усвідомити. А тоді, в 2014 році, здавалося, що ти дивишся фільм. Проводжаєш друзів на війну - це фільм, збираєш свій рюкзак - фільм, потрапляєш під обстріл - фільм. Тоді, у 2014 році нас застали зненацька. І зараз, якби мене запитали, як нам вдалося відстояти Україну, яку цілеспрямовано залишали без війська, я не вагаючись відповім – це все наші чоловіки-добровольці. Вони не думали про гроші, не думали, що залишають роботи – вони рушали виконувати священний обов’язок – боронити Батьківщину. Я пишаюся тим, що був з цими добровольцями в одних окопах. Про цих людей варто знати, про них варто писати, про них повинні пам’ятати», - зазначив Вадим Троян.

Книга «Добробати. Історія подвигу батальйонів, що врятували країну» - перше видання про історію добровольчого руху в Україні. Створення добробатів, їхній бойовий шлях і сучасний стан - усе це безпосередньо з уст учасників подій, політиків, військових, громадських діячів, волонтерів і журналістів, всього понад 30 спогадів. Книга вийшла у 2016 році накладом понад 10 000 примірників, значна частина якого була презентована безпосереднім учасникам тих подій та родинам загиблих. Видання було представлено на Львівському та Київському книжкових форумах.

Соціальні мережі
bottom of page