top of page

Ювілейний випуск альманаху “Українська хвиля” об’єднав твори понад 50 авторів


Українська хвиля Суми Еллада видавництво

Новий випуск альманаху “Українська хвиля”, що вийшов друком у “Видавничому будинку “Еллада”, ознаменував 10-річний ювілей діяльності літературно-мистецького об’єднання “Українська хвиля” на Сумщині.

Творчий осередок небайдужих до українського слова та національної історії людей сформувався у старовинній гетманській столиці - Глухові - у 2007 році. Відлік своєї діяльності літературно-мистецьке об’єднання “Українська хвиля” розпочало з виходу першого однойменного літературного альманаху. Зараз вийшов уже сьомий випуск “Української хвилі”, який присвятили 10-річному ювілею літературно-мистецького об’єднання.

Незмінним головою об'єднання з часу заснування і донині є Петро Товстуха, член Національної спілки письменників України, упорядник альманаху "Українська хвиля". Петро Володимирович також є засновником та головою Глухівської міської організації інвалідів "Надія". З-під його пера вийшли у світ гумористичні збірки: "Коза на полюванні", "Дегустація", "Клубочок жартів" (для дітей), "Торба сміху", “В очі й поза очі”, а також віршована “Абетка” для дітей. Та найголовнішим талантом Петра Товстухи є здатність об’єднувати людей навколо ідеї, залучати до творчості, надихати власним оптимізмом і постійним рухом уперед.

“Українська хвиля” - це не просто збірка місцевих авторів, це об’єднання творчості мистецької плеяди Сумщини та інших регіонів України. Також свого часу власними творчими здобутками “Українську хвилю” підтримали такі видатні особистості, як Герой України, Народна артистка СРСР та Народна артистка України Ада Роговцева, Народний артист України Валентин Бурий, голова НСПУ Володимир Яворівський, відомі письменники Григорій Гайовий, Олег Чорногуз, Юрій Іщенко, Григорій Єлишевич, Анатолій Луговський та Віктор Терлецький.

“Ми вітаємо наших друзів і партнерів - літературно-мистецьке об’єднання “Українська хвиля” та його керівника Петра Володимировича Товстуху з ювілеєм творчої діяльності, бажаємо наснаги і розвитку, нових досягнень і втілення задумів, - говорить Інна Щербина, головний редактор “Видавничого будинку “Еллада”. - У нашому видавництві виходить вже сьомий випуск альманаху “Українська хвиля”, і щороку він стає потужнішим за творчим змістом і залученням авторів, ця неймовірна хвиля любові до України та її духовності досягає нових обріїв далеко за межами Глухова, де вона зародилася”.

У сьомий випуск альманаху “Українська хвиля” увійшли твори більше 50 авторів, серед них: Ада Роговцева, Гриць Гайовий, Олег Чорногуз, Володимир Гриневич, Петро та Іван Товстухи, Віктор Заїка, Григорій Єлишевич, Вадим Раєвський, Микола Єроха, Тамара Герасименко, Любов Сердунич, Віталій Симоновський, Леонід Ілляшенко, Ірина Колтакова, Маргарита Шевернога, Надія Геращенко, Надія Бойко, Світлана Цінько, Богдана Гусак, Надія Фурзенко, Віталій Меланич, Ольга Воробйова, Олександр Жуль, Валентина Кривенчук, Ольга Суровицька, Тетяна Лисенко, Тетяна Прус, Микола Ремньов, Іван Житник, Юрій Тищук, Микола Ліщенко та інші.

Привертають увагу особливі автори: народний депутат України Олександр Сугоняко і його вірш про народ Майдану, а також найменший учасник “Української хвилі” - семикласник Артемко Громак із Глухова з акровіршами і патріотичними поезіями.

Видання сьомого випуску альманаху “Українська хвиля” здійснено за підтримки депутата Сумської обласної ради Петра Нечмоні.

Бажаємо учасникам літературно-мистецького об’єднання “Українська хвиля” натхнення і охоплення нових творчих просторів, а читачі з нетерпінням чекатимуть на восьмий випуск альманаху.

Соціальні мережі
bottom of page