top of page

Відкрився Франкфуртський книжковий ярмарок


Франкфуртський книжковий ярмарок видавництво

Учора, 10 жовтня, було урочисто відкрито Франкфуртський книжковий ярмарок. На відкритті виступили канцлер Німеччини Ангели Маркель і президент Франції Еманюель Макрон.

“Франція - почесний гість, тому промовляли і Макрон, і Меркель, - поділилася враженнями у Facebook директор “Мистецького Арсеналу” Олеся Островська. - Макрон говорив від себе. Розповідав про Поля Рікера, у якого був асистентом. Історія була про те, як Рікер у нацистському концтаборі зберіг одну книгу. Німецькою. І переклав її олівцем на полях. Після війни це й було перше видання цієї книги у Франції. Це було про здатність інтелектуальної взаємодії навіть у нелюдських умовах. Взагалі багато говорив про культуру й інтелект, саме в такій комбінації, як основу життя людей. І сказав, що аби добре розуміти Бодлера, треба читати Беньяміна. Аби розуміти Ніцше - читати Андре Жида. Коротко кажучи, це політик-інтелектуал найвищого гатунку”.

Цьогоріч Україна представлена Національним стендом, над організацією якого працювали Мистецький арсенал, Міністерство культури, Український інститут книги та Міністерство закордонних справ.

Презентація українського стенду запланована на 11 жовтня, 16:00 за місцевим часом.

Нагадаємо: на стенді України під час Франкфуртського книжкового ярмарку 11-15 жовтня будуть презентовані 17 вітчизняних видавництв, а також кращі книжки, відзначені преміями. Українські видавці прагнуть підписати контракти на продаж прав українських книжок за кордон. У програмі Національного стенду будуть представлені 7 авторів: Оксана Забужко, Андрій Курков, Катерина Бабкіна, Наталя Сняданко, Катерина Калитко, Остап Сливинський та історик Ярослав Грицак.

Окрім того, на ярмарку також працюватимуть представники кінематографа та ігрової індустрії. Під час ярмарку вручається низка різноманітних призів, зокрема Премія молодіжної німецької літератури.

Книжковий ярмарок у Франкфурті-на-Майні відбуваєтсья щорічно і нині працюватиме до 15 жовтня.

Джерело: "Літакцент"

Фото українського стенду: Facebook О. Островська.

Соціальні мережі
bottom of page