top of page

У Києві стартував щорічний фестиваль української дитячої книги


Фестиваль дитячої книги видавництво

З 12-го до 14-го жовтня 2017 р. у Києві проходить VІІІ Фестиваль української дитячої книги «Азбукове Королівство Магів і Янголів». Організатори запрошують учасників до затишних посиденьок на горищі колишньої друкарні Києво-Печерської лаври.

«Ми пропонуємо наповнити 3 дні нашого фестивалю історіями: хай вони будуть власними і неповторними, позиченими, які чимось запам’яталися і не відпускають, хай вони будуть створеними разом з нами. Особлива пропозиція для невгамовних фантазерів: в межах фестивалю триватиме «Аукціон музейних ідей»!» - йдеться в анонсі.

В фестивальному просторі ви і ваша дитина зможете обрати, що кому до смаку.

Майстер-клас з атрибуції стародруків «Таємниці давніх книжок» від Валентини Бочковської, директора Музею, дасть можливість зануритися в тексти книг, яким більше 300-400 років. Кожен відвідувач зможе на короткий час відчути себе справжнім дослідником і не лише доторкнутися до наших найдавніших книг, а й спробувати прочитати їх та відкрити їхні таємниці.

В імпровізованих майстернях книголюби та книголюбчики долучаться до магії створення книги. Майстер-клас «Скрипторій» познайомить з історією виникнення абетки, типами давнього письма – уставом, півуставом, скорописом; ви також зможете більше дізнатися про матеріали, за допомогою яких створювали рукописні книги.

У «Музейній папірні» ви ознайомитеся з історією виникнення паперу, з процесом його виготовлення і зможете зробити папір власними руками.

«Лаврська друкарня» подарує можливість відчути себе помічником першодрукаря, побачити, як друкували в давнину зі спеціальних друкарських форм на верстаті і зробити власний відбиток.

На майстер-класі «Мармурування» ви зможете осягнути секрети одного з давніх способів декоративного оздоблення книжкової оправи і створите власну. У творчих майстернях Музею Ви зможете зробити вітальні листівки, закладки для книг, які стануть приємним нагадуванням про час проведений на фестивалі.

Для тих, чий девіз: "Жодного дня без пригод!", шукачів таємничих скарбів та пригод організатори підготували купу цікавих ігор та квестів: 3 квести для справжніх книголюбів "У пошуках музейних скарбів» (від 5 до 9 років; від 9 до 12 років; від 12 років); гра «Розпізнай герби друкарів України», який дасть можливість не тільки відчути себе дослідником-геральдистом, але й ознайомитися з короткою історією власників гербів, друкарень та видань, здійснених у них); гра «Добери назву професії творців старовинної книги» - загадка, відгадуючи яку Ви дізнаєтеся про процес створення стародруків багато несподіваного і цікавого; гра "Школа давнього друкаря» дасть можливість відчути себе підмайстром Івана Федорова; гра «Меморі» - хороший спосіб перевірити власну пам'ять та потренувати її.

На фестивалі на всіх чекають пригоди!

Вартість денного вхідного квитка: дорослий – 30 грн; студентський – 20 грн; дитячий, пенсійний – 10 грн.

Програма фестивалю формується, слідкуйте за оновленнями на сторінках Музею книги і друкарства України в соціальних мережах:

та сторінці фестивалю «Азбукове Королівство Магів і Янголів» на Facebook: FB

Музей книги і друкарства України розташований у Києві на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника (вул. Лаврська, 9, корп. 9). Телефони для довідок: (044) 280-79-76, (044) 280-66-23.

Соціальні мережі
bottom of page