top of page

Джоан Роулінг допомагатиме реформувати інтернати в Україні


Благодійний фонд Джоан Роулінг Lumos на Житомирщині в рамках пілотного проекту реформуватиме інтернати, в яких живуть діти з неблагополучних сімей і сироти. Про це йдеться в прес-релізі Національного офісу реформи деінституціалізації, передають "Факти ICTV".

31 жовтня 2017 року в Житомирі представники британського фонду Lumos планували підписати Меморандум про співпрацю з Уповноваженим Президента з прав дітей Миколою Кулебою і Житомирською облдержадміністрацією.

Фонд всесвітньо відомої письменниці, автора серії книг про Гаррі Поттера Джоан Роулінг надасть інтернатам Житомирщини технічну, експертну та методичну допомогу в реалізації пілотного проекту для сприяння припиненню інституціалізації дітей. Тобто будуть реалізовані проекти, спрямовані на підтримку кризових сімей, щоб зменшити кількість відмов від дитини, і заходи щодо повернення дітей до сім’ї.

До цього британський фонд працював із Болгарією і Молдовою. Сьогодні у цих країнах вже майже повністю зникли інтернати. Тепер Lumos планує допомагати Україні з реформою деінституціалізації, яка почалася влітку цього року.

Соціальні мережі
bottom of page