top of page

В Сумах презентували абетку про рідне місто


видавництво Суми абетка

30 листопада у приміщенні Сумської міської галереї відбулася презентація дитячої книги «Абетка про Суми». Книга видана у рамках реалізації проекту «Я розповім тобі про Суми» за фінансової підтримки відділу у справах молоді та спорту Сумської міської ради.

Це – видання, де кожній літері алфавіту відповідає певний об’єкт у Сумах: пам’ятники, скульптури, установи і заклади. Малюнки супроводжують вірші. Їх для абетки написала Людмила Висоцька. «Робота над абеткою направлена на те, щоб організувати дітей і батьків спілкуватися. Все, що ми пишемо, спонукає батька чи маму взяти сина чи доньку і повести до цього об’єкта», – розповіла авторка.

Видання абетки – це частина проекту «Я розповім тобі про Суми», започаткованого на Сумщині минулого року. Створити ілюстрації для абетки запропонували учням сумських шкіл - вихованцям зразкової студії образотворчого мистецтва «Світ фарб».

Видання має зручний формат, яскраво ілюстроване, тож неодмінно зацікавить малюка. Віршики легко запам’ятовуються, що дозволить розвивати пам’ять дитини. Виразні сюжетні лінії дозволять закріпити й розширити уявлення дошкільнят про рідне місто.

Абетку видали тиражем у тисячу примірників. 30 тисяч гривень для цього виділив відділ у справах молоді та спорту Сумської міськради. Видання розішлють у школи, дитсадки і заклади позашкілля міста. Також безкоштовно взяти собі примірник можна в обласному інституті післядипломної освіти.

Соціальні мережі
bottom of page