top of page

"Українська хвиля": в Сумах презентували сьомий випуск літературного альманаху


Українська хвиля альманах Еллада

8 грудня в залі Сумської обласної філармонії пройшла презентація сьомого випуску літературного альманаху "Українська хвиля", який ознаменував 10-річний ювілей діяльності однойменного літературно-мистецького об’єднання на Сумщині.

Новий випуск альманаху “Українська хвиля” вийшов друком у “Видавничому будинку “Еллада” (м.Суми). Це – сьома збірка творів сучасних українських письменників. До неї увійшли різножанрові твори 53 авторів із Сум, Глухова, Лебедина, Путивля, Шостки та інших міст України.

Петро Товстуха, письменник, ініціатор створення літературної збірки каже: «Часто друкуються відомі люди, такі, як Ада Роговцева, Гриць Гайовий, Володимир Яворівський. Тематика у нас різна. Вільна тема. Проза, поезія, гумор, сатира. У цьому альманасі багато історичних творів. От, наприклад, «Чорносвитники», коли молодих хлопців в 43 році гнали як стадо тварин на забій під Києвом».

Інна Щербина, головний редактор “Видавничого будинку “Еллада” привітала авторський колектив: «Ми пишаємося тим, що багато років співпрацюємо з творчим колективом “Української хвилі”, і завжди прагнемо зробити свій професійний внесок, щоб видання виходило якісне, на високому поліграфічному рівні. Книга повинна бути достойним оформленням тих перлин словесності, що містяться на її сторінках. Бажаємо авторам книги, особисто Петру Володимировичу Товстусі й усім ініціаторам та меценатам “Української хвилі” натхнення, бажання і можливостей продовжувати видання альманаху, щоб примножувати цей безцінний здобуток духовності і для сучасників, і для наступних поколінь».

Надія Позняк, письменниця, поділилася своїми враженнями з журналістами: «Мені дуже приємно, що в цей збірник увійшли і письменники з Сум, Києва, з правого берега України. Товстіша книжка, ніж минулого року була. Це - подія».

В ході презентації шанувальники українського слова мали можливість почути поетичні й прозові твори в авторському виконанні, також прозвучали пісні, написані на вірші авторів “Української хвилі”.

Видання сьомого випуску альманаху “Українська хвиля” здійснено за підтримки депутата Сумської обласної ради Петра Нечмоні. Ознайомитися з книгою можна буде у бібліотеках міста й області, зокрема, у Сумській обласній, бібліотеці Шевченка, бібліотеці Сумського державного університету та інших.

За матеріалами: UA: Суми, фото: Facebook Н. Шубнікова

Соціальні мережі
bottom of page