top of page

У Сумах презентували збірку біографій героїв Української революції


Суми видавництво книга

У Сумах презентували унікальну книгу про героїв-земляків, які брали участь у подіях Української революції 1917-1921 років авторства Романа Коваля, Віктора Моренця та Юрія Юзича, повідомляє "Укрінформ".

Книга „Сумщина у боротьбі” охоплює період від 1895 року і до 2017 року. Готуючи матеріали до книги, я ще раз пересвідчився, що українська революція почалася з „Кобзаря” Тараса Шевченка. Саме ця книга стала початком національно-визвольного руху, дала надію українцям на звільнення від іноземних пут і потужний поштовх до створення своєї вільної держави”, - зазначив під час презентації видання в обласній філармонії Коваль.

За його словами, в дослідженні подано 120 біографій козаків і старшин Армії УНР, які народилися на території Сумської області, а також понад 50 спогадів про їхню участь у визвольній боротьбі.

Книгу-дослідження було видано за кошти обласного бюджету в рамках Програми економічного і соціального розвитку Сумської області на 2017 рік.

„Указом Президента України 2017 рік оголошено Роком Української Революції 1917-1921 років, що означає всебічне вивчення цих подій, привернення широкої уваги громадськості до цієї теми. Сьогоднішня подія – це спільний унікальний проект облдержадміністрації, обласної ради та історичного клубу „Холодний Яр”, керівник якого Роман Коваль є одним із авторів книги”, – наголосив під час презентації перший заступник голови Сумської ОДА Олександр Марченко.

Уже скоро книга надійде до бібліотек та навчальних закладів області.

Сюжет Сумської ТРК "Відікон" про презентацію книги:

Соціальні мережі
bottom of page