top of page

В Сумах видали збірку нарисів про мешканців міста, які стали живими легендами


видавництво Суми збірка нарисів про сумчан

У середу, 20 грудня, в Сумах відбулася презентація нещодавно випущеної книги нарисів про мешканців міста, які досягли значних успіхів у різних професіях, сферах діяльності, громадській активності. Ініціатором видання стала Сумська міська рада, збірка вийшла друком у “Видавничому будинку “Еллада”.

До книги увійшли 14 ілюстрованих нарисів - чудових проникливих історій про людей, розказаних сумськими журналістами і авторами. Героями нарисів стали: освітяни, лікар, музикант, волонтери, підприємець, дитяча письменниця, громадські активісти, військовий капеллан, поліцейський і прикордонник - учасники АТО. Всі вони - сумчани, які нині живуть у рідному місті, або яких доля нерозривно пов’язала із Сумами. Є нарис і про подружжя переселенців з Донбасу, які знайшли в собі сили, маючи обмежені фізичні можливості, не лише почати нове життя на новому місці, але й допомагати іншим. Кожна розповідь - жива, емоційна, читаючи її - ніби бачиш перед собою цю людину і розмовляєш із нею.

Директор департаменту комунікацій та інформаційної політики в Сумській міській раді Антоніна Кохан, керівник цього проекту, дуже тепло розповіла про книгу та її героїв: “Проект "Я - сумчанин" та книга "Збірка нарисів про сумчан" за глибиною та суттю вартує більше за кілька інфраструктурних об'єктів, - саме так я оцінила значимість видання про наших сучасників, мешканців Сум. І хай простять мене будівельники та дорожники - ми мусимо бачити, для кого ми будуємо, ремонтуємо, розвиваємо, - маємо знати обличчя та долі тих, хто своєю працею, талантом та інтелектом створюють надзвичайну ауру навколо себе, створюють ауру міста. Доля дала мені нагоду та натхнення на цей проект, можливість познайомитися з живими людьми-легендами: учасник АТО, військовий капелан Олег Гаврилюк; онкохірург Сергій Шкурко; прикордонник, учасник АТО Григорій Поздняк; вчитель Лариса Кириченко; патрульний поліцейський учасник АТО Юрій Васильчук. Я з вами плакала і раділа, через серце пропускала кожну розповідь - а інакше писати й не можна... Люблю вас і шаную!”

На презентації книги ініціатор видання подякувала авторському колективу: Аллі Акіменко, Аллі Федорині, Сергію Ханіну - за позитив, майстерність та щиру повагу, яку вклали вони у свої нариси. Також вона подякувала “Видавничому будинку "Еллада" за професійність та якісний поліграфічний продукт.

У свою чергу, головний редактор “Видавничого будинку "Еллада" Інна Щербина висловила щиру подяку Антоніні Кохан та Сумській міській раді: “Дякую за співробітництво. Працювати з професіоналами завжди приємно, а цей проект просто чудовий. Така книга необхідна місту, вона розповідає про живих героїв, які створюють його характер, показують його незламну силу духу і визначають майбутнє. Вони надихають інших на звершення та досягнення мети. Надзвичайно талановито написані тексти, прекрасна робота авторів. Вітаю від усіх співробітників видавництва!”

"Збірка нарисів про сумчан" видана коштом Сумської міської ради, знайти книгу можна буде у бібліотеках і закладах культури міста.

Фото: Facebook А. Кохан

Соціальні мережі
bottom of page