top of page

В Сумській облраді вшанували лауреатів обласної літературно-краєзнавчо-мистецької премії


Сумська обласна рада премія

20 грудня, перед початком пленарного засідання 17 сесії Сумської обласної ради, відбулося врочисте вшанування лауреатів Сумської обласної літературно-краєзнавчо-мистецької премії за 2017 рік. Голова обласної ради Володимир Токар вручив почесні відзнаки у різних номінаціях кращим представникам письменницької, журналістської, мистецької плеяди Сумщини.

Як повідомляє Сумська обласна рада, премія щороку призначається з метою стимулювання творчої праці видатних діячів літератури, журналістики, краєзнавства, культури і мистецтва, які зробили важливий внесок у літературно-краєзнавчо-мистецьку скарбницю рідного краю, засвідчення їх видатних особистих досягнень.

Нинішня премія у номінації «Художня література» за особистий внесок у розвиток художньої літератури була вручена члену НСПУ Віктору Скакуну. За ряд публікацій з краєзнавства, культури та мистецтва в номінації «Журналістика» премію отримав член НСЖУ Олександр Козирь.

У номінації «Культура і народна творчість» високої відзнаки за високу майстерність, популяризацію, розвиток та збереження традиційного народного мистецтва України удостоєно майстра з декоративної обробки шкіри, члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України Ігоря Смоленського. Члену Національної спілки краєзнавців України Валерію Власенку рішенням журі премія присуджена в номінації «Краєзнавство» за значний внесок у розвиток краєзнавства Сумщини, популяризацію історії рідного краю, національних українських традицій та видатних діячів Сумщини. Серед цьогорічних лауреатів обласної премії в номінації «Мистецтво» Серед цьогорічних лауреатів обласної премії в номінації «Мистецтво» - і член Національної спілки художників України Олександра Трегубова, яка стала лауреатом за особистий внесок в розвиток образотворчого мистецтва.

Від імені лауреатів слово мав сумський письменник, автор 26 поетичних і літературно-знавчих збірок Віктор Скакун. Він щиро подякував депутатському корпусу, особисто голові ради Володимиру Токарю за поцінування його більш ніж 50-річної літературної творчості, побажав плідної роботи народним обранцям, а ще - прочитав власний вірш про Україну.

Фото: sorada.gov.ua

Соціальні мережі
bottom of page