top of page

В Сумах презентували книгу про Героя України Олександра Аніщенка, створену дітьми


Суми книга презентація бібліотека

11 січня 2018 року до Сумської обласної бібліотеки для дітей завітали учні Сумської спеціалізованої школи І ступеня №30, члени гуртка «Літературна діяльність» обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю, разом із своїм керівником, письменницею, драматургом, переможницею міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова – 2015» Людмилою Миколаївною Говійною (псевд. Богдана Олександровська).

Під час зустрічі гості презентували книгу, яку вони створили – «Сучасний український епос про легендарних захисників рідної землі. Олександр Заступник Сумський. Легенда перша. Історія народження». Спільна праця сорока двох учнів четвертих класів школи посіла ІІ місце у VII Всеукраїнському конкурсі «Моральний вчинок», який проводиться з метою популяризації духовних і моральних надбань, консолідації зусиль, спрямованих на моральний розвиток особистості, формування високих моральних цінностей.

Книга містить щирі роздуми дітей про цінність миру і людського життя, любов до рідної Сумщини та України.

Зворушливою була розповідь юних авторів та їхньої наставниці про написання книги, адже це перша легенда про Героя України, почесного громадянина м. Суми, спілкування з рідними Олександра Аніщенка, який загинув, захищаючи незалежність та територіальну цілісність України. А ще діти наголосили на тому, що цю легенду треба розповідати, передавати із покоління в покоління, щоб ніхто і ніколи не забував про захисників рідної землі.

Насамкінець зустрічі автори подарували для бібліотеки примірник презентованої книги, а від директора закладу отримали читацькі квітки почесного читача бібліотеки.

Соціальні мережі
bottom of page