top of page

Про роль кольору в рекламній поліграфії


Перед початком весняно-літнього сезону, коли стартують нові рекламні кампанії, а природа навколо нас поступово наповнюється розмаїттям кольорів і фарб, особливо важливо приділити увагу кольоровому оформленню Вашої рекламно-друкованої продукції, щоб вона виглядала гармонійно, красиво і привабливо.

Сприйняття будь-якого виду поліграфічної реклами починається зі зорового ознайомлення. Зовні приваблива газета або журнал, листівка або флаєр з яскравим оформленням і вміло підібраними кольорами приверне споживача більше, ніж безлика поліграфія, навіть якщо в ній міститься найцікавіша інформація. Тому колір при розробці поліграфічної продукції відіграє дуже велику роль.

Доведено, що колір впливає на людину на психологічному рівні. Цей факт сьогодні повсюдно використовується при виробництві поліграфічної продукції.

Основні кольори впливають на людину в такий спосіб:

- Червоний колір налаштовує на прийняття певних рішень, наприклад, на придбання рекламованого в поліграфічному продукті товару. У зв'язку зі здатністю спонукати до рішучих дій червоний колір часто використовують в агітаційній продукції.

- Синій колір притягує до себе, його природна загадковість дозволяє зосередитися. Таким чином, використовуючи виділення синім кольором в рекламному буклеті або каталозі, можна привернути увагу до потрібної позиції.

- Жовтий колір вважається символом відкритості та готовності до спілкування. Саме тому при дизайні каталогів туристичних фірм він є переважаючим. Вдалим вважається застосування жовтого кольору і в рекламі дитячих товарів.

Зелений колір усіма фахівцями вважається розслаблюючим. Це головний природний колір і найбільше він асоціюється зі здоровим способом життя. Дизайнери вважають за краще оформляти поліграфічну продукцію, пов'язану з охороною здоров'я, в зелених тонах. Але слід пам'ятати: щоб привернути увагу, зелений колір рекомендується розбавляти іншими: білим, червоним, синім.

Ефективний і грамотний підбір колірної гами в рекламній продукції дозволяє досягти потрібного ефекту, наприклад:

  • Сірий в поєднанні з бордовим підкреслює респектабельність і консерватизм, його доречно використовувати в рекламі предметів розкоші.

  • Червоний в поєднанні з чорним, або чорний у поєднанні з золотистим доречний в каталогах і буклетах для акцентування високої якості дорогих речей.

  • Яскраво-синій і всі його відтінки привернуть увагу любителів оригінальних дорогих прикрас тощо.

Фахівці радять при створенні поліграфічної продукції застосовувати не більше трьох кольорів, але при цьому доповнити їх можна різноманітними відтінками.

Нагадаємо, дизайн-студія "Видавничого дому "Еллада" надає повний спектр послуг з розробки та виготовлення якісної друкованої продукції широкого асортименту.

Соціальні мережі
bottom of page