top of page

Краєзнавці презентували книгу про село Дубовичі та родину Кочубеїв


Суми краєзнавці книга

Краєзнавці Леонід Проценко, Ірина Зіборова та Леся Іванченко – вихідці з села Дубовичі – дослідили історію своєї малої батьківщини і видали про це збірку. Учора видання презентували в міській галереї. Назва книги – «Суспільна та культурна діяльність родини Кочубеїв у селі Дубовичі». Раніше з виданням мали змогу познайомитися жителі Глухова. У планах краєзнавців – розповісти про свої дослідження та працю над збіркою у місті Батурин.

Історико-краєзнавчий нарис про село Дубовичі та родину Кочубеїв, яка з 1688 р. і до 1918 р. проживала на хуторі Ретик та в місті Дубовичі, частково передає генеалогічне дерево роду Кочубеїв. До тексту залучено відомості зі статистичного опису Сіверщини, які дозволяють ширше поглянути на питання діяльності родини Кочубеїв. Висвітлено характер господарювання у маєтках сіл Дубовичі та Згурівка; вплив родинних зв’язків Кочубеїв на статус, роль і місце родини в економічно-політичному та культурно-релігійному житті України, зокрема і Дубович в середині ХVІІ – на початку ХХ ст.

Збірка розрахована на науковців, істориків, краєзнавців та студентів. Ознайомитися з нею можна в бібліотеках Сум і області.

Соціальні мережі
bottom of page