top of page

В Сумах пройшла презентація 21-го видання літературного альманаху "Слобожанщина"


Презентація альманаху, виданого за підтримки Сумської обласної державної адміністрації, пройшла днями у міській центральній бібліотеці ім. Т.Г.Шевченка у м. Суми.

Збірка була укладена членами Сумської обласної організації Національної спілки письменників України. Особливістю двадцять першого видання літературного альманаху стало те, що вперше укладачі виокремили цілий розділ, присвячений місту Суми.

За словами голови обласної організації Національної спілки письменників України Олександра Вертіля, наше місто заслуговує на те, щоб бути увічненим у мистецтві. Тому в альманасі є цілий розділ про Суми у поетичних творах, прозі, переказах, легендах. У якості ілюстрацій – світлини та репродукції картин сумських художників. Тобто читачі альманаху побачать такий собі творчий зріз – погляд на місто над Пслом.

До «Слобожанщини» увійшли близько 200 творів – як молодих, так і досвідчених авторів. Головним критерієм відбору робіт вже традиційно була висока якість авторського доробку. Тож обрали для альманаху найцікавіші і найдовершеніші вірші, прозу, фотографії та картини.

Як і попередні, цей випуск розрахований на широке коло читачів – студентську та учнівську молодь, освітян, працівників бібліотечних закладів, всіх, хто цікавиться літературою слобожанського краю.

Джерело: "Данкор"

Соціальні мережі
bottom of page