top of page

У Вінниці заснували новий літературний фестиваль


15-17 червня у Вінниці пройде літературний фестиваль під назвою «Острів Європа». Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив арт-менеджер вінницької книгарні «Є» Олександр Вешелені.

Як повідомляється, фестиваль збере непересічних письменників, діячів мистецтва та інтелектуалів з різних куточків континенту на спільну розмову про Європу як острів, на якому кожен відчуває присутність іншого на єдиній території – географічній і психологічній.

Тема фестивалю – локальні тексти і камерні літератури, які несуть у собі частку великої європейської історичної пам’яті.

«Рівно за три місяці ми будемо насолоджуватися унікальними авторами на унікальних «острівцях» Вінниці, де особливо добре думається, читається і спілкується. І ми зробимо все можливе, аби ці кілька червневих днів дали поживу на все літо – адже саме влітку більшість з нас бере творчі відпустки і відправляється у мандрівку по «літературному безвізу». Саме такий безвіз пропонуватимемо й ми – з новими іменами, цікавими контекстами, улюбленими письменниками та синергією митців, простору і слухачів», – наголосив Вешелені.

До цього «Острів Європа» існував як літературний проект, заснований українськими літераторками Катериною Калитко та Анною Вовченко у 2015 році. Події проекту були реалізовані в рамках Міжнародного літературного фестивалю у Львові, Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал», Міжнародного фестивалю оповідання «Intermezzo». Однойменний фестиваль започаткований у співпраці з громадською організацією «Культурний Кампус» та Вінницькою міською радою.

Джерело: "Читомо"

Соціальні мережі
bottom of page