top of page

У Львові планують відкрити літературну резиденцію


видавництво літературна резиденція Львів

Міська влада планує започаткувати у Львові літературну резиденцію, де письменники зможуть писати про Львів та розробити програму підтримки молодих письменників, які пишуть українською мовою.

Також у міський раді планують підтримувати проекти про дослідження культури та історії України, повідомляє ”Читомо”.

22 березня, на сесії Львівської міської ради, з метою творення конкурентоспроможного україномовного культурного продукту, підсилення позитивного іміджу Львова як культурної столиці України, Міста літератури спадщини – ЮНЕСКО, прийняли ухвалу про «Про розвиток україномовного культурного продукту».

Департамент розвитку має розробити та представити Концепцію діяльності Літературної резиденції у Львові, Програму підтримки молодих письменників, які пишуть українською мовою, Положення про грантову підтримку проектів, скерованих на дослідження культури України.

«У нас є багато ініціатив, які працюють. Окрім відзначення працівників культури, ми також відзначаєvj працівників музеїв, які працюють і створюють додану вартість для нашого міста, для нашої країни. Маємо ряд ініціатив, зокрема, щоб показувати успішну історію України, видатних людей, які творили і творять наше місто, нашу країну, започатковано ряд конкурсів підтримки громадських організацій, підтримки загальноміських заходів у сфері культури, патріотичного виховання», — зазначив Андрій Москаленко, заступник міського голови з питань розвитку.

Прийняття цієї ухвали спрямоване на на підсилення творення нового україномовного культурного продукту, зокрема у галузі літератури, кінематографії та дослідницьких проектів, сприятиме актуалізації статусів Львова як культурної столиці України та міста літератури – ЮНЕСКО.

Переглянути концепцію проекту можна на сайті Львівської міської ради.

Соціальні мережі
bottom of page