top of page

Афіни стали Книжковою столицею світу-2018


Книжкова столиця Афіни

Міжнародна федерація бібліотечних асоціацій та установ (The International Federation of Library Associations and Institutions) оголосила цьогорічною Книжковою столицею світу ЮНЕСКО Афіни. Цей статус грецька столиця отримала на період з квітня 2018 року до квітня 2019-го. До цього книжковою столицею світу було місто Конакрі – столиця Гвінеї.

Цей стасус зокрема надає можливості місту і країні більше розповісти про свої бібліотечні колекцію та загалом про роботу своїх бібліотек. Власне, як член журі, що висуває рекомендації щодо кандидатів на Книжкову столицю світу, Міжнародна федерація бібліотечних асоціацій та установ підтримує пропозиції, які ставлять бібліотечну сферу на чільне місце.

Отже, наступні дванадцять місяців столиця Греції – Афіни – стане центром програм та заходів, спрямованих на популяризацію читання, підтримку книжок та авторів, а також подій, присвячених впливу книжок і читання на суспільство. Як основні промоутери книг, бібліотеки стануть основою святкових заходів.

Генеральний секретар Міжнародна федерація бібліотечних асоціацій та установ Джеральд Лейтнер сказав:

«Від імені глобальної бібліотечної спільноти вітаю Афіни з тим, що вони стати Книжковою столицею світу. Афіни були центром навчання та творчості протягом тисячоліть, і бібліотеки цього міста відіграють важливу роль, роблячи освіту доступною для всіх. Я впевнений, що майбутній рік покаже силу та креативність бібліотечної галузі у досягненні цієї мети».

Також у 2019 році в Афінах відбудеться Всесвітній бібліотечно-інформаційний конгрес.

Джерело: "Літакцент"

Соціальні мережі
bottom of page