top of page

В Івано-Франківську проходить книжковий фестиваль


книжковий фестиваль видавництво

24 травня, в День слов’янської писемності та культури, в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Івана Франка відбулося урочисте відкриття книжкового фестивалю «СЛОВО» та «круглий стіл» на тему «Рівень сучасної писемності та культури - що є їх причиною та наслідком».

Як повідомляє прес-служба Івано-Франківської облдержадміністрації, фестиваль організовано директором видавництва ТОВ «Медіасон» Владиславом Сукенником за сприяння обласної державної адміністрації, обласної ради, Івано-Франківської міської ради та обласної організації Національної спілки письменників України.

У зібранні взяли участь начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Володимир Джигіта, начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Володимир Федорак, ректор Прикарпатського національного університету ім.В.Стефаника Ігор Цепенда, голова ОО НСПУ Євген Баран, керівники видавництв та автори, які приїхали на фестиваль, жителі та гості обласного центру.

Як зазначив Владислав Сукенник, учасниками книжкового форуму цьогоріч стали 18 видавництв з Києва, Харкова, Одеси, Львова, Тернополя, Чернівців та інших областей. Програмою передбачено книжковий ярмарок, презентації книг, зустрічі з авторами та інші акції.

«На таких заходах ми маємо можливість ознайомити наших краян з літературними новинками, популяризувати українське слово, а це є пріоритетним завданнями державної політики в галузі книговидання», - зазначив Володимир Джигіта. За його словами, в Івано-Франківську восени традиційно проходить книжковий фестиваль «Сторінками української книги» і цьогорічний фестиваль «СЛОВО», який проводиться вперше, сприятиме популяризації української книги, приверне увагу до читання, налагодження прямого спілкування між автором та читачем.

Своєю чергою Володимир Федорак зазначив, що до організації фестивалю долучилися Прикарпатський національний університет, бібліотечні установи, інтелігенція, творчі спілки краю.

Під час засідання «круглого столу» його учасники дискутували про стан та перспективи книговидання, наголошували на важливості популяризації української книги, необхідності напрацювання інтелектуальної моделі читання для молоді, ролі сім’ї у зацікавленні книгою, перспективних напрямках видавничої галузі.

Книжковий ярмарок на площі Міцкевича в Івано-Франківську, фестивальні заходи у бібліотеках міста тривають 24 - 26 травня. 25 травня фестиваль помандрує у м.Долина.

Соціальні мережі
bottom of page