top of page

Сумчани - в числі переможців конкурсу «Культурна спадщина та видатні постаті краю» – 2018


конкурс Суми Вікіпедія бібліотека

Підведені підсумки Всеукраїнського конкурсу «Культурна спадщина та видатні постаті краю», до участі у якому запрошувались працівники та користувачі бібліотек України. Мета конкурсу – створення і покращення статей про свій регіон та його видатних постатей в українській Вікіпедії.

У рамках конкурсу бібліотекарями та користувачами 45 бібліотек різних міст, сіл та селищ України, серед яких 6 публічних бібліотек Сумщини, створено або доповнено 288 статей. Бібліотекарями Сумської області були створені та поліпшені 18 статей.

Змагання за звання найкращих відбувалось у трьох номінаціях: «Найкраща Вікістаття», «Найкраща поліпшена Вікістаття», «Найактивніша бібліотека».

Молоді бібліотечні фахівці Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки здобули перемогу у номінаціях «Найкраща Вікістаття» - це Кобиляков Юрій Степанович. Також у номінації «Найкраща поліпшена Вікістаття», додавши найбільший обсяг нової або додаткової інформації до вже наявних 2-х статей у Вікіпедії. Тут у числі переможців - Балаян Вазген Христофорович та Сумська обласна універсальна наукова бібліотека.

Конкурс проходив за інформаційної підтримки Української бібліотечної асоціації та Молодіжної секції Української бібліотечної асоціації.

Джерело: kultura.sm.gov.ua

Соціальні мережі
bottom of page