top of page

Стівен Кінг та інші діячі культури закликають звільнити Олега Сенцова


Олег Сенцов Стівен Кінг

Відомий американський письменник Стівен Кінг приєднався до закликів світової культурної спільноти звільнити українського режисера Олега Сенцова. Про це він повідомив у своєму Twitter, передає "Читомо".

«Сьогодні перший день футбольного чемпіонату ФІФА й 32 день голодування Олега Сенцова. Долучайтеся до мене та американського ПЕН-клубу в закликах звільнити українського режисера, якого незаконно утримують в Росії. Часу все менше, він може загинути за свої переконання», – зазначив Стівен Кінг у своєму мікроблозі.

Разом з повідомленням американський письменник поширив і посилання на відкритий лист-звернення Американського ПЕН-центру, який адресовано президенту РФ Володимиру Путіну. Зокрема його вже підписали лауреатка Нобелівської премії Герта Мюллер, Маргарет Етвуд, співачка Патті Сміт та актор Патрік Стюарт.

Ознайомитися з текстом листа можна за посиланням

Як відомо, 14 травня український кінорежисер та громадський активіст Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування й поставив вимогу звільнити усіх українських політв’язнів, що утримуються в РФ.

Як повідомлялося раніше, близько ста політиків, дипломатів, діячів культури, правозахисників та журналістів зі всього світу, серед яких Енн Епплбаум, Тімоті Снайдер та Едвард Лукас, закликали світових лідерів бойкотувати Чемпіонат світу з футболу в Росії. Про це повідомляється у відкритому листі, опублікованому на платформі openDemocracy.

Соціальні мережі
bottom of page