top of page

"Ше.Fest-2018": на батьківщині Кобзаря у серпні відбудеться п'ятий фестиваль


Шевченко фестиваль

П’ятий «Ше.Fest» збирає 18-19 серпня у селі Моринці на Черкащині, де народився Кобзар, поціновувачів творчості поета і прозаїка, художника і археолога Тараса Шевченка, повідомляє Укрінформ.

«Фестиваль знайомить гостей із оновленим і справжнім Тарасом Шевченком, вільним від міфів, якими його оточила радянська пропаганда. І одночасно — з потужним митцем, багатогранним у своєму таланті, інтелектуалом, що височів у когорті найосвіченіших людей країни», — ідеться в повідомленні.

Як зазначається, відвідувачів зустрінуть традиційні локації. На Просвітницькій галявині відбудуться лекції про невідомі аспекти життя і творчості Кобзаря, презентації книг, поетичні читання. З глядачами зустрінуться відомі українські письменники. На головній музичній сцені виступатимуть музичні гурти країни. Працюватимуть художня та дитяча галявини, книжковий ярмарок і ярмарок майстрів, фудкорт і наметове містечко.

З гостями фестивалю зустрінуться Василь Шкляр і Сашко Лірник. Лектори розповідатимуть про забороненого і цензурованого Кобзаря, відкриють таємниці архівів СБУ. Між розмовами лунатиме музика від гуртів «Тільки світло», «Супер-8», «Pororoka».

У Моринському будинку культури розміститься зона театрального мистецтва. Кропивницький обласний театр покаже виставу за п’єсою Тараса Шевченка «Назар Стодоля», де відтворено головні етнічно-побутові обряди гетьманської доби ХVII століття.

Актор Львівського академічного обласного музично-драматичного театру Іван Гарасимчук покаже моновиставу з поезій Тараса Шевченка і фактів його життєпису.

По закінченню основної програми на нічній акустичній галявині біля мальовничого озера виступатимуть українські гурти «СонЦе», «July 8», «Ауд.238».

Оргкомітет заходу нагадує, що «Ше.Fest» — безалкогольний фестиваль, а також він — безкоштовний, робота творчих локацій відкрита для всіх охочих.

Джерело: "Літакцент"

Соціальні мережі
bottom of page