top of page

Букерівська премія назвала кращий роман за 50 років свого існування


Роман Майкла Ондатже "Англійський пацієнт" став володарем Golden Man Booker Prize ("Золотої Букерівської премії"). Як повідомляє The New York Times, це спеціальна нагорода для кращої книги за 50 років існування премії.

"Англійський пацієнт - невід'ємна частина художньої літератури, поетична і філософська, - йдеться в заяві голови Фонду Букерівської премії баронеси Хелени Кеннеді. - Оскільки ми святкуємо 50-річчя призу, це свідчить про вплив і спадщину Букерівської премії, тому що всі виграшні книги все ще друкуються", - додала вона.

Наприкінці травня журі обрало п'ять кращих книг із 51, які отримували Букерівську премію. У список увійшли "Місячний тигр" Пенелопи Лайвлі, 1987, "Вовчий зал" Хіларі Ментел, 2009, "Лінкольн в бардо" Джорджа Сондерса, "У вільній державі" Відіадхара Найпола, 1971. Але результати громадського голосування назвали саме "Англійського пацієнта" кращою книгою.

Майкл Ондатже народився в 1943 році у Шрі-Ланці. В даний час він живе в Канаді. Письменник отримав Букерівську премію за "Англійського пацієнта" у 1992 році. У 1996 році режисер Ентоні Мінгелла зняв за книгою однойменний фільм.

Джерело: "112 Україна"

Соціальні мережі
bottom of page