top of page

В Сумах презентували роман “Мудра кішка Варшава”


Суми презентація книги

У Сумах презентували дебютний художній роман Яни Опарій, який отримав премію в літературному конкурсі «Смолоскип», після чого його опублікували. Наразі сумчанка вперше презентувала «Мудру кішку Варшаву» вдома, передає "Суми:UA".

Два с половиною роки роботи, премія «Смолоскип», 140 сторінок і перша книга письменниці Яни Опарій у друці.

Яна Опарій, письменниця, розповіла: «Просто зацікавила історії людей, долі українок. Я приїхала, зрозуміла, що це проблема, що ми не знаємо як нас сприймають закордоном і чи саме просто живемо в рожевих окулярах і не розуміємо, як все відбувається там. І я зрозуміла, що себе треба колись розказати. Ось я записувала, занотовувала. Повернулася в Україну, підвернувся конкурс літературний «Смолоскип». З усього, що я мала це була єдина оця база зібраних матеріалів про подорожі, Польщу й українок. І я подумала, що ця історія може бути цікава іншим».

Окрім знайомства з авторкою, книгою та історією написання, роздача автографів, читання уривків із твору та розіграш сувенірів. Серед відвідувачів презентації родичі, друзі, знайомі та колеги письменниці.

Юлія Косенко, відвідувачка презентації: «З самого дитинства вона писала поезію, вона мене дивувала ще змалку, тому я не вражена, я цього чекала. І я маю надію, що буде також інших багато книг».

Єгор Ганжа, відвідувач презентації: «Думаю, що література в жодному разі й ніколи не буває обмеженою, тому що кожна людина персоналізована, кожна людина унікальна і вона може читати все, що їй до душі. Вона може читати як романи, так читати якусь урбаністичну літературу, так там і детективи все інше. Тому роман Яни Опарій, я не думаю, що стане для когось з чоловіків такою проблемою його почитати, тому що він досить цікавий».

Наступна презентація книги відбудеться у Сумському Розумному Хабі 7 вересня о 19.00.

Фото: The Sumy Post

Соціальні мережі
bottom of page