top of page

Перший Сумський книжковий форум: фоторепортаж


Перший Сумський книжковий форум видавництво Суми Видавничий будинок Еллада

31 серпня в місті Суми відбулася знакова подія - Перший Сумський книжковий форум. Необхідність такого заходу відчувалася вже давно, і ось за ініціативи Департаменту комунікацій та інформаційної політики Сумської міської ради був організований книжковий форум. Як усе відбувалося - дивіться у нашому фоторепортажі.

Вже до відкриття форуму в Конгрес-центрі СумДУ зібралося багато відвідувачів та його учасників. У холі розгорнувся книжковий ярмарок, в якому взяли участь місцеві видавництва та книгарні, сумські бібліотеки.

“Видавничий будинок “Еллада” представив на форумі свої видання.

Книжковий форум привернув увагу преси.

На урочистому відкритті форуму був присутній Сумський міський голова Олександр Лисенко, який також ознайомився з експозицією книжкового ярмарку.

На відкритті Першого Сумського книжкового форуму виступив очільник міста Олексндр Лисенко, його заступник Степан Пак, директор Департаменту комунікацій та інформаційної політики міськради Антоніна Кохан та почесні гості.

Почесним гостем форуму став дворазовий олімпійський чемпіон Олександр Шапаренко.

Тим часом тривав книжковий ярмарок, на якому були представлені видання про Суми та жителів міста.

Після урочистого відкриття видавнцитва, книгарні та місцеві літературні студії провели свої презентації “від мікрофону”.

Продовженням форуму стали автограф-сесії сумських письменників та круглий стіл з питань популяризації української книги.

Письменник Євген Положій представив книги “Іловайськ”, “Перехрестя”, “5 секунд, 5 днів”.

Володарка премії ВВС-Україна за кращу дитячу книгу 2017 року Анна Коршунова та художниця Світлана Качуровська представили книгу “Казкове місто Суми”.

Олександр Вертіль представив книгу "На гребені хвиль", яка присвячена дворазовому олімпійському чемпіону з греблі на байдарках Олександру Шапаренку.

Сумська поетеса Тамара Герасименко представила свою нову збірку "Незнайомці".

“Видавничий будинок “Еллада” разом з авторськими колективами представив ілюстрований альбом “Мрії збуваються”з малюнками вихованців Сумської дитячої художньої школи та “Збірку нарисів про сумчан”, що розповідає про жителів міста Суми, які відзначилися здобутками у професійній діяльності, творчості та громадській активності.

Гості книжкового форуму залишали книжкове свято, сповнені позитивних емоцій та нових ідей, із побажаннями, щоб Сумський книжковий форум став щорічним і популярним серед сумчан.

Соціальні мережі
bottom of page