top of page

Оголошена дата проведення та фокусна тема 26 BookForum у Львові


Форум видавців у Львові 2019

У 2019 році у Львові відбудеться 26 Форум видавців. Він пройде 18-22 вересня на більше ніж 40 локацій по всьому місту. Про це повідомляють на сторінці Форуму у Facebook.

“Упродовж 5 днів можна буде відвідати культурні та освітні заходи, поспілкуватися з авторами і придбати книжки. Весь Львів традиційно перетвориться на Book Forum, адже події відбуватимуться у Палаці Мистецтв та 40 локаціях міста”, – зазначають організатори.

Тема цьогорічного Форуму звучить як “Відшукування причетного”. Її автором став журналіст і телеведучий Вадим Карп’як.

“Ми постійно шукаємо причетних до глобальних зрушень, так, наче це знання дасть нам якусь владу над цими процесами. І шукаємо їх найчастіше десь ззовні, недооцінюючи власний вплив на все, що відбувається довкола. Пошук спільної мови з іншими і розуміння, з ким цієї спільної мови навіть не треба шукати; турбота про довкілля, свіжий погляд на закостенілі тези; зв’язок між поколінням; зрештою, перемога у війні – усе це залежить насамперед від кожної конкретної людини. Бо нема таких речей і явищ, до яких би ми не були прямо чи опосередковано причетні у цьому житті, навіть якщо ця причетність на перший погляд і не очевидна. І нема такої причетності, яка не передбачає відповідальність перед майбутнім, перед громадою і в першу чергу – перед власним сумлінням”, – пояснює свій задум Вадим Карп’як.

Також зазначаються, що на вибір фокусної теми організаторів надихнув однойменний вірш відомого українського поета Грицька Чубая. До того ж, у 2019 році на 26-му Форумі видавців відзначатимуть 70-річчя від дня його народження.

Джерело: "Буквоїд"

Соціальні мережі
bottom of page