top of page

Дитячий форум у Львові: Супергерої рятують планету


Дитячий форум Книгоманія

17-19 травня у Львівському Палаці Мистецтв відбудеться Дитячий форум – Фестиваль дитячого читання «Книгоманія» – одна з найбільших книжкових подій в Україні для дітей.

Дитячий форум – Фестиваль «Книгоманія» – це 3 дні читання, конкурсів, квестів, ігор, майстер-класів, наукових дослідів, спортивних розваг, подій для батьків та освітян, а також книжкові новинки для дітей від українських видавців.

Організовують фестиваль Український інститут книги, Львівська обласна рада, Львівська обласна державна адміністрація, Львівська міська рада та Культурно-мистецький центр «Львівський Палац мистецтв».

Організатори очікують цього року понад 7 тисяч відвідувачів – дітей з батьками, а також вихователів, вчителів, бібліотекарів, та переможців Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія-2019» з 18 областей України.

Крім програми для дітей, в рамках Дитячого форуму відбудеться кілька дискусій для фахівців з дитячої літератури.

Цього року Дитячий форум відбувається у форматі великої гри «Супергерої рятують планету». Основна місія цьогорічного заходу – здобути суперсили, стати Супергероєм та врятувати Планету «Книгоманія» від екологічної катастрофи. Учасниками гри можуть стати діти від 6-ти років. Пройшовши завдання у будь-якому із восьми просторів Дитячого форуму чи в усіх, вони здобувають відповідну суперсилу та стають Рятівниками, Героями та Супергероями.

Гра-квест передбачає активності для дітей на 3-х просторах на Планеті «Книгоманія»:

* Вода. На першому поверсі Палацу зануримось у підводний та морський світ.

* Земля. На другому поверсі Палацу мистецтв заглибимось у непрохідні джунглі.

* Повітря. На самому верхньому третьому поверсі наблизимось до птахів, гірських вершин та навіть хмар!

Щоб врятувати Планету від екологічної катастрофи, потрібно взяти активну участь у заходах на всіх просторах, здобути корисні знання та навички, зібрати потрібні наліпки за виконані завдання:

4 наліпки необхідно, щоб стати «Рятівником Планети» та отримати відповідний диплом,

6 наліпок потрібно для статусу та диплома «Герой Планети»,

8 наліпок забезпечать статус «Супергерой Планети», диплом Супергероя та приємні бонусні атракції для власника цього статусу.

На юних відвідувачів чекають літературні заходи: зустрічі з авторами, ілюстраторами, дослідниками, майстерні і конкурси, презентації книг, читання та інші цікавинки.

Також тут відбудеться заключний етап 15-го Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія-2019».

Переможці 3-го етапу конкурсу приїдуть до Львова на Дитячий форум, де на них чекатиме спеціальна програма заходів: літературні квести, зустрічі з відомими українськими дитячими письменниками, майстер-класи з різних видів творчості та мистецтва, які проводять художники, письменники, актори, народні майстри та інші митці. Основний захід для книгоманів – урочиста церемонія нагородження переможців, де кожному вручать дипломи «Суперчитач України-2019» та подарунки.

Вартість вхідних квитків:

Для дітей:

1 день – 50 грн.

Всі дні – 100 грн.

Для дорослих:

1 день – 20 грн.

Всі дні – 50 грн

Всі заходи на території Дитячого форуму – безкоштовні.

Вхід на книжковий ярмарок, що буде розміщений на галереї – безкоштовний.

Джерело: "Літакцент"

Соціальні мережі
bottom of page