top of page

Українська онлайнкнигарня імпортуватиме книжки з Британії


Онлайнкнигарня Yakaboo.ua підписала контракт з міжнародною видавничою групою Penguin Random House. Про це повідомляється на сайті Yakaboo.

Згідно з повідомленням, книгарня уже отримала 1,5 тис. найменувань книжок від 40 британських видавництв, які входять до конгломерату Penguin Random House.

Усі книжки доступні за посиланням.

В асортименті – дитяча література для різних вікових категорій, художня література, нон-фікшн (біографії, бізнес-література, популярна психологія, арт-видання, філософія, професійна література, мистецькі альбоми, література про здоров’я, наук-поп).

У переліку британського імпорту – новинки 2019 року, а також видання з інших років, наприклад: книжка Becoming Мішель Обами, Sapiens Юваля Ноя Харарі, 12 Rules for Life Джордана Петерсона, Us Against You Фредрика Бакмана.

Серед видавництв, чиї книжки представлені у добірці: Penguin, Vintage, Allen Lane, Vermilion, Portfolio, Virgin Books, Yearling, Viking, Corgi Books, Bantam, Definitions, Arrow Books, Black Swan, Ladybird, Puffin, Red Fox Picture Books, Andersen Press Ltd та ін.

Нагадаємо, у видавничій групі Penguin Random House у 2017 році побачила світ книга «Червоний голод. Війна Сталіна проти України» лауреата Пулітцерівської премії Енн Еплбаум. При написанні книги авторка співпрацювала з українськими науковцями, істориками, а для оформлення обкладинки видання було використано ліногравюру сумського художника Миколи Бондаренка з його серії робіт про Голодомор. На ній драматично у своїй простоті зображено пусту миску з ложкою на чорному тлі, і поверху миски, ніби перекреслюючи все, лежить гострий ніж.

Видавці з Лондона після виходу книги один примірник надіслали й Миколі Бондаренку з подякою за співпрацю. “Дуже дякуємо за Ваш внесок у цей проект. Сподіваємося, Вам сподобалася обкладинка!”, - йшлося в листі від Penguin Random House.

Джерело: "Читомо"

Соціальні мережі
bottom of page