top of page

Триває прийом заявок на літературний конкурс про Рівненщину


Триває прийом творів на Всеукраїнський літературний конкурс «Фантастичне Рівне» у рамках Міжнародного літературно-театрального фестивалю «ЛІТЕКО». Термін реєстрації робіт продовжено до 20 липня включно. Нагородження та відзначення найкращих робіт орієнтовно планується на День міста Рівне (25 серпня 2019).

Тема конкурсного твору обов’язково повинна бути пов’язана з Рівненщиною: її історією, культурою, природою (минуле, теперішнє або фантастичне майбутнє).

Особливо вітається участь дітей та молоді. Якщо дитина не знайома із Рівненщиною, то вона може спробувати написати про «таємниче» Рівне, про «невідоме» Рівне – вигадати якусь історію про казкове місто Рівне з фантастичними мешканцями, або про якесь інше місце на Рівненщині (Острог, Дермань, Пересопниця, Тунель кохання). Можливо, любить природу – написати історію про казкових звірів, які живуть у Рівненському природному заповіднику, а воду п’ють з Білого озера або озера Соминого, про таємничу папороть у селі Буща, річку Случ, Горинь, вигадати легенду про Новомалинську Любаву, Тунель кохання тощо.

Іноді, цікаві історії настільки зачіпають, що ви хочете туди відправитись! Можливо, ваша історія запалить інших відвідати Рівненщину! Адже, деякі книголюби долають будь-які відстані, щоб пройти слідами улюбленого персонажа або наживо побачити прекрасні краєвиди.

Юні літератори зможуть опублікувати свої роботи у книзі вибраних творів «Фантастичне Рівне. Історії та оповіді».

Також у рамках фестивалю проведуть конкурс на найкращий твір. За результатами конкурсу журі спершу обере найкращі твори, які будуть опубліковані, а в основний день фестивалю визначать три призові місця в кожній з вікових категорій:

1 місце – виграш 1000 гривень; 2 місце – виграш 600 гривень; 3 місце – виграш 300 гривень.

Конкурсні твори у друкованому вигляді приймаються на адресу організатора конкурсу – ГО «ЛІТЕКО» (вул. Гурія Бухала буд. 1, кв 75, м. Рівне, 33024, з позначкою «На Конкурс»).

Обов’язково конкурсні роботи подаються в електронному варіанті. Твори в електронному вигляді приймаються на електронну адресу: liteco.ngo@gmail.com. Кінцевий термін подання конкурсних робіт 20 липня 2019 (за поштовим штемпелем).

Контакт для запитань та деталей, що виникають у зв’язку із участю у Конкурсі: 0966886927, 0681372782

На конкурс приймаються тільки оригінальні авторські твори (есе, новели, романи, оповідання, вірші, тощо), які раніше не друкувались.

На розгляд приймаються прозові та поетичні твори, написані українською мовою на тему історії Рівненщини – різних жанрів, у тому числі й фентезі.

Обсяг конкурсної роботи – необмежений.

Для участі у Конкурсі необхідно подати: конкурсну роботу у друкованому вигляді на аркушах білого паперу формату А4. Усі аркуші мають бути пронумеровані, починаючи з титульної. конкурсну роботу в електронному вигляді у форматі Word, шрифт Times New Roman, кегль – 14, міжрядковий інтервал – 1пт, поля 2 см, назва файлу має містити прізвище автора та скорочену назву роботи латиницею (Приклад: Vasyliuk_Podorozh). лист конкурсанта про себе у довільному порядку.

Титульний аркуш обов’язково має містити назву роботи, ПІБ і дату народження конкурсанта, його контактні дані (адреса, номер телефону учасника та батьків, e-mail).

Твори мають бути оригінальними та авторськими.

Кожен учасник повинен усвідомлювати серйозність конкурсу та погоджуватись на приїзд у м. Рівне на фестиваль «ЛІТЕКО» у разі потрапляння у 20 найкращих.

Джерело: "Літакцент"

Соціальні мережі
bottom of page