top of page

У Львові та Вінниці відкрилась «Книжкова палата»


Цього тижня у Комунальній міській дитячій клінічній лікарні Львова та у Вінницькій обласній дитячій лікарні з’явилась «Книжкова палата».

Головною ідеєю культурного проєкту «Книжкова палата» є створення бібліотечних пунктів в дитячих медичних закладах України та забезпечення вільного доступу дітей до читання.

«Книжкова палата» допомагає дітям соціально-культурно розвиватися, мати вільний доступ до книжкового розмаїття, незважаючи на перебування в лікарні.

Проєкт реалізується за підтримки Українського культурного фонду.

У межах проєкту «Книжкова палата» до лікарень для пацієнтів завезли понад 1,5 тис. книг сучасної україномовної літератури та канцелярське приладдя.

«Тут будуть проводити різноманітні майстер-класи, будуть приходити українські письменники, буде арт-терапія та читання, — розповідає піар-менеджер проєкту «Книжкова палата» Крістіна Шитякова. – Дітки сюди можуть приходити, брати книжки, читати або малювати, розвиватися та гарно проводити час».

Наприклад, у Львові лауреатка премії Григорія Сковороди Юлія Чернінська вже презентувала свої дитячі книги «Лицар Смарагдієвого ордену. Люмберн» та «Лицар Смарагдієвого ордену. Інквізитор». А у Вінниці під час відкриття палати для дітей влаштували майстер-клас з написання власної книги.

Водночас лікарі запевняють, що читання крім пізнавального, має ще й лікувальний ефект. «Якщо дитина після проведених процедур може почитати книжку, то це відволікає її від хвороби. А ще сприяє поліпшенню психологічного стану і духовного розвитку малечі», – зазначив начальник міського управління охорони здоров’я Володимир Зуб.

Таких книжкових палат в Україні поки лише дві. Проте, організатори планують відкривати «книжкові палати» й в інших містах України.

Джерело: "Літакцент"

Соціальні мережі
bottom of page