top of page

На здобуття Премії імені Лесі Українки 2019 року висунуто 45 творів


видавництво Суми издательство Сумы Эллада

Держкомтелерадіо завершив прийом заявок на здобуття Премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2019 рік.

Загалом на розгляд Комітету з присудження премії у чотирьох номінаціях надійшло 45 творчих робіт. Вітчизняні видавництва і видавничі організації, творчі спілки та асоціації висунули на здобуття премії 30 різножанрових літературних творів - від казок до романа-фентезі, написаних сучасними авторами для дітей та юнацтва.

Також для участі у конкурсі видавцями подано роботи українських художників-графіків до 8 книжкових видань для дітей.

Крім того, на розгляд Комітету надійшло 2 театральні лялькові вистави. Це драма-феєрія «Лісова пісня» для вікової категорії 7+ Полтавського академічного обласного театру ляльок (режисер Олександр Іноземцев) та вистава «Про Івана і Кота», створена творчим колективом Івано-Франківського академічного обласного театру ляльок імені Марійки Підгірянки в гуцульській манері за мотивами української народної казки «Про Івана Багатого» (режисер Михайло Урицький).

У номінації «Кінотвори для дітей та юнацтва» на здобуття премії висунуто 5 робіт: анімаційні фільми «Пуповина», «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила» і «Микита Кожум’яка», а також два ігрових фільми - «Пригоди S Миколая» та «Олександр Заступник Сумський», присвячений Герою України Олександру Аніщенку, який загинув, захищаючи незалежність України у 2014 році.

З переліком висунутих на здобуття премії робіт можна ознайомитись за посиланням.

Нагадаємо, Премія Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва заснована за пропозицією Держкомтелерадіо в 2004 році. Вона присуджується щороку у чотирьох номінаціях до дня народження Лесі Українки за твори, які сприяють вихованню підростаючого покоління у дусі національної гідності, духовної єдності українського суспільства та здобули широке громадське визнання.

Організаційне забезпечення роботи Комітету з присудження Премії імені Лесі Українки здійснює Держкомтелерадіо. В установленому порядку він вносить пропозиції Комітету до Кабінету Міністрів України для прийняття рішення про присудження премій.

Джерело: "Буквоїд"

Соціальні мережі
bottom of page